Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σκωτία: Η πρώτη εμφάνιση της Στέρτζον μετά την έρευνα στο σπίτι της και τη σύλληψη του συζύγου της

Newsbomb

Σκωτία: Η Στέρτζον έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι της - «Κατανοώ τον έλεγχο αλλά δικαιούμαι να έχω λίγη ιδιωτικότητα»

Η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την αστυνομική έρευνα στο σπίτι της και τη σύλληψη του συζύγου της στο πλαίσιο της έρευνας για τα οικονομικά του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, δηλώνοντας πως οι τελευταίες ημέρες ήταν «δύσκολες».

Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι της στο πλαίσιο έρευνας για τον σύζυγό της, Πίτερ Μάρελ, εν μέσω της έρευνας για τα οικονομικά του κόμματος.

Μιλώντας έξω από το σπίτι της κοντά στη Γλασκώβη, η Νίκολα Στέρτζον σε σύντομη δήλωσή της είπε: «Κατανοώ τον έλεγχο που μου γίνεται ως δημόσιο πρόσωπο αλλά δικαιούμαι επίσης, να έχω λίγη ιδιωτικότητα στο σπίτι μου», προσθέτοντας ότι σκοπεύει να «συνεχίσει τη ζωή και τη δουλειά μου όπως θα περίμενε κανείς».

«Οι τελευταίες ημέρες ήταν προφανώς δύσκολες, αρκετά δραματικές κατά στιγμές, αλλά καταλαβαίνω ότι αυτό είναι μέρος μιας διαδικασίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ζήτησε επίσης, από τους δημοσιογράφους να «σεβαστούν και την ιδιωτική ζωή των γειτόνων της εν μέσω της αναστάτωσης και της ταλαιπωρίας» μετά τη σύλληψη του συζύγου της.

«Οπότε αυτό είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεται να πω τώρα, εκτός από το ότι σκοπεύω να συνεχίσω τη ζωή και τη δουλειά μου όπως θα περιμένατε από μένα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν έχει ανακριθεί από τους αστυνομικούς, η κ. Στέρτζον απάντησε: «Δεν έχω ανακριθεί, αλλά θα συνεργαστώ πλήρως με την αστυνομία όταν και εφόσον το ζητήσουν, αν όντως το ζητήσουν».

Αρνήθηκε παράλληλα, να πει αν οι αστυνομικοί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να την ανακρίνουν.

Ο Πίτερ Μάρελ, 58 ετών, συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω ερευνών. Ανώτερα στελέχη του κόμματος δήλωσαν ότι οι αποκαλύψεις μπορεί ακόμη και να καταστρέψουν τις προσπάθειες για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τι συνέβη με τις δωρεές άνω των 600.000 λιρών που έγιναν στο κόμμα για τη χρηματοδότηση ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος.

Τώρα, ο διάδοχος της Στέρτζον στην ηγεσία του SNP, Χάμζα Γιούσαφ, αντιμετωπίζει εκκλήσεις για επανάληψη των εκλογών για την ηγεσία. Ο Γιούσαφ εξελέγη ηγέτης του SNP, νικώντας την Kate Forbes τον περασμένο μήνα.

Ο αντίκτυπος της αστυνομικής έρευνας για τα οικονομικά του κόμματος έχει οπισθοδρομήσει ακόμη και την υπόθεση της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος.

Επιπλέον, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Herald, δήλωσε ότι οι τελευταίες εβδομάδες ήταν «κουραστικές» για το SNP. «Στα 50 χρόνια συνεργασίας μου με το κόμμα, αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη κρίση που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ».

Σχετικές ειδήσεις

Σκωτία: Παραιτείται η πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον

Βρετανία: Η πρωθυπουργός της Σκωτίας υπόσχεται δισεκατομμύρια σε επενδύσεις για την ανεξαρτησία