Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Annie Nightingale: Πέθανε η πρωτοπόρος ραδιοφωνική παραγωγός του Radio 1 του BBC

Newsbomb

Η Annie Nightingale γεννήθηκε δουλεύοντας στην τηλεόραση και τις εφημερίδες

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε η Annie Nightingale, η πρώτη γυναίκα και μακροβιότερη παρουσιάστρια του βρετανικού ραδιοφωνικού σταθμού του BBC “Radio 1”.

Η Nightingale εντάχθηκε στο Radio 1 το 1970, δεν αποχώρησε ποτέ και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη καριέρα ως γυναίκα παρουσιάστρια ραδιοφώνου.

Το πρόγραμμά της Annie Nightingale Presents περιλάμβανε τα «μεγαλύτερα μπάσα» του διάσημου θαυμαστή της χορευτικής μουσικής: η πιο πρόσφατη εκπομπή της, που μεταδόθηκε στις 9 Ιανουαρίου, περιλάμβανε τραγούδια του Deadmau5 και ρεμίξ τραγουδιών των AJ Tracey και Jorja Smith και του Αμερικανού ράπερ Ice Spice.

Η Annie Nightingale γεννήθηκε στο Middlesex την 1η Απριλίου 1940. Ξεκίνησε την καριέρα της δουλεύοντας στην τηλεόραση και τις εφημερίδες και έγινε η παρουσιάστρια της τηλεοπτικής ποπ εκπομπής That’s for Me της δεκαετίας του 1960. Συνέχισε να εργάζεται στην τηλεόραση ενώ διηύθυνε μια αλυσίδα καταστημάτων μόδας και μόντελινγκ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, εμπνευσμένη από την εμφάνιση του ποπ πειρατικού ραδιοφώνου, άσκησε πιέσεις για μια δουλειά στο νεοσύστατο Radio 1 του BBC, το οποίο εκείνη την εποχή είχε απαγορεύσει τις γυναίκες παρουσιάστριες.