Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κυκλώνας «χτύπησε» νησιά του Ινδικού Ωκεανού - Πάνω από τρεις νεκροί στη νήσο Ρεϊνιόν

Newsbomb

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν επίσης το νησί Μαυρίκιο, όπου ήρθη ο κόκκινος συναγερμός το πρωί.

Tην Τρίτη βρέθηκαν τα πτώματα δύο άστεγων στη νήσο Λα Ρεϊνιόν, ανεβάζοντας σε τρεις τον αριθμό των νεκρών στο γαλλικό νησί του Ινδικού Ωκεανού, μετά το πέρασμα χθες του κυκλώνα Μπελάλ.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν επίσης το νησί Μαυρίκιο, όπου ήρθη ο κόκκινος συναγερμός το πρωί.

Στη Ρεϊνιόν, «δυστυχώς ανακαλύψαμε ακόμη δύο πτώματα, δύο άστεγους που αρνήθηκαν να πάνε στα καταφύγια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Υπερπόντιων Εδαφών Ζεράλ Νταρμανέν, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων προς την κυβέρνηση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Χθες, χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας ακόμη άνθρωπος στο Σεν Ζιλ, στο δυτικό τμήμα της Ρεϊνιόν, κατά τις πρώτες ώρες του περάσματος του τροπικού κυκλώνα από τη νήσο των 870.000 κατοίκων.

Ο Μπελάλ συνέχισε την πορεία του προς τον Μαυρίκιο, περίπου 200 χλμ βορειοανατολικά, τον οποίο σάρωσε με καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις ανέμους, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου στην περιοχή αυτή.

Μετά από εντολή που έδωσε στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, η κυβέρνηση του Μαυρικίου χαλάρωσε τους περιορισμούς σήμερα, ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία συνέστησε στους πολίτες «να παραμείνουν σε ασφαλείς περιοχές». Η νήσος επλήγη από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους ταχύτητας άνω των 100 χλμ/ώρα.

Ο κόκκινος συναγερμός στο Ρεϊνιόν εξαιτίας του κυκλώνα ήρθη σήμερα το πρωί.

Στον Μαυρίκιο, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πολλά αυτοκίνητα βυθίστηκαν κάτω από τα λασπόνερα. Στην πρωτεύουσα Πορτ Λούις, οχήματα παρασύρθηκαν από χειμάρρους με το νερό σχεδόν να τα καλύπτει.

Η αστυνομία ανέφερε πως το πτώμα ενός μοτοσικλετιστή εντοπίστηκε σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο, έπειτα από ένα τροχαίο δυστύχημα. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί αύριο τη Ρεϊνιόν.