Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας νεκρός από συντριβή διαστημικού σκάφους στην Καλιφόρνια

Newsbomb

Ένας πιλότος έχασε τη ζωή του και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά απότη συντριβή του ιδιωτικού διαστημικού σκάφους SpaceShip2 του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον, κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας.

Όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και τον ενημερωτικό ιστότοπο Kern Golden Empire που επικαλείται τον διευθυντή της αεροπορικής και διαστημικής βάσης του Μοχάβε, Στιου Γουίτ, στο σκάφος της εταιρείας Virgin Galactic επέβαιναν μόνοι οι δύο πιλότοι.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, ο συγκυβερνήτης σκοτώθηκε, ενώ ο κυβερνήτης πρόλαβε και χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα. Ο τελευταίος βρέθηκε τραυματισμένος στην έρημο και έχει ήδη μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο.

Αυτή ήταν η πρώτη δοκιμαστική πτήση του SpaceShip2 από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το σκάφος, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα. «Θα συνεργαστούμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσουμε τα αίτια του ατυχήματος και να παράσχουμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε αργότερα.

Το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι επιβάτες, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι είχαν ήδη κάνει κράτηση για μια πτήση μερικών λεπτών στο διάστημα, προκαταβάλλοντας το ποσό των 200.000 δολαρίων που στοίχιζε το εισιτήριο…