Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόκο Χαράμ: Οι απαχθείσες μαθήτριες έχουν παντρευτεί

Newsbomb

Σύμφωνα με τον ηγέτη των εξτρεμιστών ισλαμιστών, οι 200 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από την Μπόκο Χαράμ τον περασμένο Απρίλιο, έχουν παντρευτεί.


Περισσότερες από 200 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από την οργάνωση, έχουν παντρευτεί μαχητές, σύμφωνα με τον ηγέτη των ισλαμιστών εξτρεμιστών.

Ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, είπε ότι τα 219 κορίτσια, που απήχθησαν από την απομακρυσμένη βορειοανατολική πόλη της Τσιμπόκ τον Απρίλιο, είναι τώρα στα «σπίτια τους με τις οικογένειές τους».

Πρόσθεσε δε ότι όλες έχουν ασπασθεί το Ισλάμ και τώρα απομνημονεύουν το Κοράνι.


Οι δηλώσεις του ηγέτη της Μπόκο Χαράμ, που είδαν σήμερα, 2/11/2014, το φως της δημοσιότητας έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις της νιγηριανής κυβέρνησης που ανέφεραν ότι τα κορίτσια θα απελευθερωθούν σύντομα.

Ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι είναι ο Σεκάου, για τον οποίο ο νιγηριανός στρατός υποστηρίζει ότι σκότωσε πριν από ένα χρόνο, αρνήθηκε επίσης ότι υπήρξε κατάπαυση του πυρός.

Η βία συνεχίζεται αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συμφωνία, που δημιουργούν αμφιβολίες σχετικά με το πόση επιρροή Danladi Ahmadu, ο άνθρωπος με τον οποίο η govenment διαπραγματεύεται, έχει πάνω από την ομάδα.

Ο Σεκάου ανακοίνωσε επίσης ότι η Μπόκο Χαράμ, που σημαίνει «Η Δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή», κρατάει έναν Γερμανό όμηρο τον οποίο είχε απαγάγει τον Ιούλιο από τη βορειοανατολική πόλη της Gombe.

Η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους τα τελευταία πέντε χρόνια οπότε και ξεκίνησε την εκστρατεία της