Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Παραλίγο σύγκρουση αεροπλάνου με drone!

Newsbomb

Να συγκρουστεί με ένα τηλεκατευθυνόμενο ιπτάμενο σκάφος λίγο έλειψε ένα Airbus A320, καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, Χίθροου.

Το περιστατικό συνέβη στις 22 Ιουλίου, ωστόσο είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή (7/12) μέσω της «Sunday Times».

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται μάλιστα ότι η πλήρης έκθεση για το... παραλίγο ατύχημα θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη Παρασκευή, την ίδια ώρα πάντως που εντείνεται η ανησυχία για τις αυξανόμενες πιθανότητες σύγκρουσης ανάμεσα σε τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη (τα οποία ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί στο εμπόριο) και επιβατηγά αεροπλάνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας δεν εντόπισε εγκαίρως το ιπτάμενο σκάφος, καθώς δεν εμφανίσθηκε στα ραντάρ και εξαφανίστηκε μετά το περιστατικό.

Δεν διευκρίνισε επίσης σε τι απόσταση βρέθηκε από το αεροσκάφος, αλλά ούτε και την αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκε το Airbus A320.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το βρετανικό συνδικάτο των πιλότων BALPA έχει ζητήσει τα τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη που μοιράζονται τον εναέριο χώρο με τα επιβατηγά ή τα αεροπλάνα μεταφοράς φορτίου να «πιλοτάρονται» από πρόσωπα που έχουν εκπαίδευση αντίστοιχη με εκείνη των πιλότων…