Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κορίτσι εκλιπαρεί αστυνομικούς: Δεν μπορώ να αναπνεύσω!

Newsbomb

Νέα θύελλα αντιδράσεων και κοινωνική κατακραυγή έχει «ξεσηκώσει» video που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες στις ΗΠΑ, με ένα κορίτσι να πέφτει θύμα αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας.

Και ενώ το αίμα των Αμερικανών συνεχίζει να… βράζει από τα αυξανόμενα περιστατικά θανατηφόρας βίας λευκών αστυνομικών κατά Αφροαμερικανών, στην Αριζόνα «ξύπνησαν» εφιαλτικές μνήμες από το φονικό κεφαλοκλείδωμα του Ντάνιελ Πανταλέο στον άοπλο μαύρο Έρικ Γκάρνερ.

Αυτή τη φορά, στο έδαφος βρέθηκε με τη βία ένα 15χρονο κορίτσι, εκλιπαρώντας δύο αστυνομικούς που πίεζαν το πρόσωπό της να σταματήσουν.
«Σταματήστε. Βοήθεια. Δεν μπορώ να αναπνεύσω», φώναζε η άτυχη έφηβη, θυμίζοντας τις τελευταίες στιγμές της ζωής του 43χρονου πατέρα έξι παιδιών και ενώ προσπαθούσε μάταια να ξεφύγει.

Λίγα λεπτά αργότερα, τους (ο Θεός να τους κάνει) εκπροσώπους του Νόμου πλησιάζει μια γυναίκα, η οποία φαίνεται να ζητά εξηγήσεις για την ακραία συμπεριφορά τους. Σύμφωνα με τον Λουίς Πολ Σαντιάγο, επιβάτη διερχόμενου αυτοκινήτου που τράβηξε και ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο, η γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι η μητέρα της 15χρονης, εξηγεί στους αστυνομικούς πως η κόρη της, όχι μόνο είναι «συναισθηματικά ασταθής», αλλά πάσχει και από άσθμα.

Ο Σαντιάγο υποστήριξε μάλιστα πως ένας από τους αστυνομικούς ανέφερε ότι «αν χρειαζόταν θα πυροβολούσε την ανήλικη», απειλώντας τον να σβήσει το βίντεο από το κινητό του…