Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Η επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ – Γερμανός ο νεκρός

Newsbomb

Ένας Γερμανός υπήκοος είναι το θύμα του έφηβου βομβιστή-καμικάζι, ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου της Καμπούλ, κατά τη διάρκεια θεατρικής παράστασης που καταδίκαζε τέτοιου είδους επιθέσεις!

Η επίθεση αυτή ήταν μάλιστα η δεύτερη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μέσα σε μόλις μερικές ώρες, καθώς νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης (11/12), έξι Αφγανοί στρατιώτης σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής-καμικάζι επιτέθηκε στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν.

Οι δύο επιθέσεις εντάσσονται στην εκστρατεία των Ταλιμπάν εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων, τρεις εβδομάδες πριν το μεγαλύτερο μέρος των μάχιμων ξένων δυνάμεων αποχωρήσει από τη χώρα.

«Άκουσα μια εκκωφαντική έκρηξη... (στην αίθουσα) βρίσκονταν Αφγανοί, ξένοι, νέα κορίτσια και μικρά αγόρια που παρακολουθούσαν την παράσταση», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας Σερ Άχμαντ, ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιβεβαιώνοντας πως το θεατρικό έργο, με τίτλο «Ο Χτύπος της Καρδιάς: Ησυχία Μετά την Έκρηξη», αποτελεί καταδίκη του φαινομένου των βομβιστών-καμικάζι.

«Κομμάτια σάρκας είχαν καλύψει τον τοίχο. Παιδιά και γυναίκες φώναζαν, καλούσαν σε βοήθεια. Ορισμένοι έτρεξαν έξω, ορισμένοι απλώς ούρλιαζαν», συμπλήρωσε ο Σερ Άχμαντ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε ότι η επίθεση αυτή στοχοθέτησε ειδικά αυτή την παράσταση διότι ο σκοπός της ήταν «να προσβάλει τις ισλαμικές αξίες και να διασπείρει προπαγάνδα εναντίον των επιχειρήσεών μας στο πλαίσιο του τζιχάντ (σ.σ. του "ιερού πολέμου"), και ειδικά εναντίον των επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι».