Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση στο «Interview» που... καίει τη Βόρεια Κορέα!

Newsbomb

Αν η ταινία «Interview» είναι, ουσιαστικά, μία παρωδία για την ηγεσία της Βόρειας Κορέας, το εναλλακτικό ντοκυμαντέρ της Διεθνούς Αμνηστίας με τίτλο «the other Interview» είναι η καταγραφή «μιας οδυνηρής πραγματικότητας, στο πιο καταπιεστικό καθεστώς του πλανήτη», όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται.

Το ντοκυμαντέρ είναι βασισμένο πάνω στη ζωή μιας νεαρής Βορειοκορεάτισσας, της Παρκ Τζι-χιου, η οποία, για να γλιτώσει από την πείνα, καταλήγει να γίνει «εμπόρευμα». Πουλιέται σε ένα αγρότη στην Κίνα και εξαναγκάζεται να δουλεύει ως σκλάβα, προτού φέρει στον κόσμο το γιο του «ιδιοκτήτη» της.

Όταν έγινε γνωστό στην Κίνα πως η Παρκ ήταν μία κοινή αποστάτις, εκδιώχθηκε κακήν κακώς, για να καταλήξει σε ένα από τα πιο διαβόητα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντιμέτωπη ξανά με την πείνα και τους βασανισμούς.

Η Βρετανίδα σκηνοθέτης της Διεθνούς Αμνηστίας, Κέιτ Άλεν λέει χαρακτηριστικά: «Η Sony έχει κάθε δικαίωμα να διακωμωδεί τη Βόρεια Κορέα.Όλοι εμείς θα έπρεπε να ανησυχούμε όταν ο εκβιασμός, οι απειλές και οι υποκλοπές προσωπικών δεδομένων χρησιμοποιούνται για να λογοκρίνουν και να κλείνουν στόματα».