Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο Παρίσι, συναγερμός σε όλη την Ευρώπη (photos-videos)

Newsbomb

«Κατάφεραν να φέρουν την Τζιχάντ στην καρδιά του Παρισιού».

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Αυτό λένε Γάλλοι αξιωματούχοι που πιστεύουν ακράδαντα ότι το χτύπημα στη σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo προήλθε από μέλη της Τζιχάντ. Αποτρέπουν, μάλιστα, τους Γάλλους πολίτες απ' το να κινούνται πια στο κέντρο της πόλης αλλά και σε σημεία όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ σταδιακά απαγορεύουν τις μετακινήσεις σε κεντρικούς δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbomb.gr οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το χτύπημα που προκλήθηκε στο σατιρικό περιοδικό είναι μόνο η αρχή.
«Ξεκίνησαν από αυτό το περιοδικό γιατί έχει παρελθόν στη σάτιρα με τα σύμβολα του Ισλάμ κάτι που έχει δημιουργήσει μίσος και εμπάθεια στις εξτρεμιστικές οργανώσεις. Περιμέναμε ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν κάποια στιγμή γιατί η φιλοσοφία των εξτρεμιστών αυτών δεν επιτρέπει σάτιρα με τα σύμβολά τους (Κοράνι , Μωάμεθ) ή με τις ιερές τους γιορτές και νηστείες (Ραμαζάνι και Αίντ).»

Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας του Παρισιού φοβούνται και γι' άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα σε άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και σε σχολεία, ενώ συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Το τρομοκρατικό αυτό χτύπημα το περίμεναν οι Γάλλοι, σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά δεν μπορούσαν να ξέρουν πού θα το πραγματοποιούσαν οι τζιχαντιστές και τούτο, διότι υπήρχε εκτεταμένη συγκέντρωση πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών για αυτή τη δραστηριότητα.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν δύο οι δράστες αλλά πέντε, αφού εκτιμούν ότι ήταν περισσότεροι του ενός μέσα στα αυτοκίνητα γεγονός που εξετάζεται, ενώ με βεβαιότητα κάνουν λόγο για συνέχιση της εγκληματικής δράσης τους: «Αν δεν καταφέρουμε να τους συλλάβουμε σύντομα, σίγουρα θα υπάρξει και άλλο χτύπημα» εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές.

Οι μυστικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν αναλάβει την καταγραφή εξτρεμιστικών κινήσεων σε όλη τη δύση μιλούν για εκβιασμό των Τζιχαντιστών. Σύμφωνα με πηγές του Newsbomb.gr οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι η ομάδα αυτή που χτύπησε στο Παρίσι, ανήκει σε εκείνη τη μερίδα των Τζιχαντιστών που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία για να ενωθούν με τις υπόλοιπες δυνάμεις των Τζιχαντιστών εκεί. Δεν τους το επέτρεψαν όμως κι εμφανίζονται να προχωρούν σε αντίποινα, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο.

Η Γαλλία, σύμφωνα με και με δεκάδες τηλεγραφήματα ξένων πρακτορείων αλλά και γαλλικών Μέσων Ενημέρωσης, έχει γεμίσει τρομοκράτες οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να δραστηριοποιούνται με τον φρικιαστικό τρόπο που είδαμε. Και οι ίδιοι οι Γάλλοι αποδέχονται πια ότι παρακλάδια τρομοκρατικών οργανώσεων δρουν πλέον ανεξέλεγκτα μέσα στο Παρίσι και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, προετοιμάζοντας απαντήσεις για όσα συμβαίνουν στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Μάλιστα, Γάλλοι αναλυτές μιλούν με βεβαιότητα για την ύπαρξη και άλλων τρομοκρατικών ενεργειών επί γαλλικού εδάφους, ενώ αφήνουν αιχμές για το... πέρασμά τους στην κεντρική Ευρώπη και από την Ελλάδα.

Το σκίτσο μάλιστα του Charb με τον τίτλο «Δεν έχουν γίνει ακόμα τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία» που απεικονίζει ένα τζιχαντιστή να λέει: «Περιμένετε, έχουμε ακόμα μέχρι το τέλος της χρονιάς για να σας ευχηθούμε», αποδείχθηκε προφητικό . H σκιτσογράφος Coco, που εργάζεται με το περιοδικό, αναφέρει : «Είχα πάει να πάρω την κόρη μου από τον παιδικό σταθμό και όταν έφτασα μπροστά από τα γραφεία του περιοδικού βρέθηκα μπροστά σε δύο οπλισμένους μασκοφόρους πους μας απείλησαν ζητώντας τον κωδικό πρόσβασης στα γραφεία. Πυροβόλησαν τον Wolinski, τον Cabu, τον Charb και τον Tignous. Οι πυροβολισμοί διήρκεσαν πέντε λεπτά. Είχα βρει καταφύγιο κάτω από ένα γραφείο. Μιλούσαν τέλεια γαλλικά. Φώναζαν ότι είναι μέλη της Αλ Κάιντα».

Να σημειώσουμε ότι οι αναλυτές τονίζουν ότι τα μέλη της Αλ Κάιντα και των άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων δεν είναι άλλα από τη σημερινή Τζιχάντ.

Διαβάστε επίσης:

Charlie Hebdo: «Αλλάχ ούα ακμπάρ» φώναζαν οι δράστες (video)

Charlie Hebdo: Γιατί «ενοχλεί»

Charlie Hebdo: Φωτογραφίες από τους δυο δράστες του μακελειού