ΚΟΣΜΟΣ

Charlie Hebdo: Αντιδράσεις για την επίθεση

Charlie Hebdo: Αντιδράσεις για την επίθεση

Πολιτικοί ηγέτες και αξιωματούχοι εκφράζουν αποτροπιασμό για την επιθεση εναντίον του περιοδικού «Charlie Hebdo» και δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε την τρομοκρατία «σε όλες της τις μορφές», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Η Ρωσία «καταδικάζει έντονα την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ και επεσήμανε ότι ο Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους Γάλλους.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ έκανε λόγο για «σοκ, φρίκη και τρόμο» μετά την επίθεση. «Όλες μας οι σκέψεις είναι με τα θύματα και τους συγγενείς τους», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός ομόλογός του Ματέο Ρέντσι έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Τρόμος και φρίκη για τη σφαγή στο Παρίσι, πλήρης αλληλεγγύη με τον (Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά) Ολάντ αυτές τις φοβερές στιγμές, η βία θα χάνει πάντα απέναντι στην ελευθερία».

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ «καταδίκασε έντονα» την επίθεση, καλώντας όλο τον κόσμο «να ξεσηκωθεί υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της έφρασης».

Στην Τουρκία, ο υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Ομέρ Τσελίκ δήλωσε στο CNN Türk ότι καταγγέλλει αυτή τη «δειλή επίθεση».
«Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της ανθρωπότητας. Αυτή η επίθεση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πολιτική και τις κοινωνίες όλου του κόσμου», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι απορρίπτει «κάθε σύγχυση μεταξύ του Ισλάμ και της επίθεσης αυτής».
«Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε το Ισλάμ με μια τέτοια σφαγή. Η επίθεση αυτή είχε στόχο να ενισχύσει την αρνητική αντίληψη προς τους αλλοδαπούς και τους μουσουλμάνους στο τρέχον κλίμα που κυριαρχεί στην Ευρώπη, όπου η ισλαμοφοβία και ο ρατσισμός αυξάνονται», κατέληξε ο Τσελίκ.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ καταδίκασε την επίθεση εναντίον των γραφείων της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo κάνοντας λόγο για «μια βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια».
«Είμαι συγκλονισμένος από αυτή τη βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια που διαπράχθηκε στη Γαλλία», έγραψε ο Χάρπερ στον λογαριασμό του στο Twitter.
Ο Καναδός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η σκέψη και οι προσευχές των Καναδών βρίσκονται «με τα θύματα και τους συγγενείς τους».

Κ. ΤΖ.

Σχετικές ειδήσεις