Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ανησυχίες για νέα χτυπήματα, κατηγορίες για ολιγωρία των γαλλικών αρχών

Σοφία Βεργοπούλου

Ηγέτες από όλον τον κόσμο, αναμένεται να συμμετέχουν στην πορεία που θα γίνει αύριο Κυριακή (11/1) στο Παρίσι στον απόηχο της χειρότερης εβδομάδας που έχει ζήσει η Γαλλία από τη εποχή του πολέμου με την Αλγερία.

Ο Φρανσουά Ολάντ μίλησε για "τρελλούς φανατικούς που βύθισαν τη χώρα σε μια τραγωδία" την οποία όπως είπε είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε.

'Ηδη, οι ΗΠΑ σε ανακοίνωσή τους μιλούν για διεθνή απειλή, προειδοποιώντας τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο.

Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότεροι σχολιαστές κατηγορούν τις αρχές της Γαλλίας για ολιγωρία, αφού όπως αναφέρουν οι αδερφοί Κουασί ήταν γνωστά κακοποιά στοιχεία. Αμερικανός αξιωματούχος σε σχόλιά του ανέφερε ότι οι γαλλικές αρχές τους παρακολουθούσαν καιρό αλλά προσφάτως έστρεψαν την προσοχή τους σε άλλους υπόπτους.

Την ίδια στιγμή οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της συντρόφου του Αμντί Κουλομπαλί, στην υπόθεση ομηρείας στο εβραικό παντοπωλείο που έληξε μετά από επέμβαση της αστυνομίας. Ο Κουλιμπαλί θεωρείται ένοχος και για τη δολοφονία της αστυνομικού Clarissa Jean-Philippe η οποία έγινε μόλις μια μέρα μετά το μακελείο στο Charlie Hebdo.

Υπενθυμίζουμε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον Κουλομπαλί, ενώ 5 άτομα συμπεριλαμβανομένου και ενός 3χρονου αγοριού ήταν κατά τη διάρκεια της ομηρείας κρυμμένα στο ψυγείο του σούπερ μάρκετ.

paris-police-armed 3159221c

Την Τετάρτη (7/1) οι αδερφοί Κουασί επιτέθηκαν στα γραφεία του Charlie Hebdo σκοτώνοντας συνολικά 12 άτομα. Διέφυγαν και την επόμενη μέρα Πέμπτη (8/1) σύμφωνα με καταγγελία ενός ιδιοκτήτη βενζινάδικου από τον οποίο έκλεψαν βενζίνη και τρόφιμα εντοπίστηκαν τα πρώτα τους ίχνη. Την Παρασκευή (9/1) το όχημά τους εντοπίστηκε και μετά από καταδίωξη της αστυνομίας κατέληξαν σε βιομηχανική περιοχή, όπου οχυρώθηκαν κρατώντας έναν όμηρο. Η υπόθεση έληξε αργά το βράδυ της Παρασκευής με παρέμβαση των γαλλικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν και οι δύο.

Ποια είναι η υπ' αρθμόν 1 καταζητούμενη στη Γαλλία;

suspects2-pa

Εν τω μεταξύ, ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τον εντοπισμό της συντρόφου του Amedy Coulibaly, Hayat Boumedienne.
Ο Amedy Coulibaly, σκοτώθηκε χθες Παρασκευή 9/1 κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι, όπου και κρατούσε ομήρους.
Η σύντροφός του σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές είναι οπλισμένη και πολύ επικίνδυνη.