Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου (photos+videos)

Newsbomb

Αεροπλάνο της ταϊβανέζικης εταιρείας TransΑsia Airways με 58 επιβαίνοντες έπεσε σε ποτάμι στην Ταϊπέι νωρίς σήμερα (04/02/2015) το πρωί, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 19 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους (με άλλες αναφορές να κάνουν λόγο για 22-23 νεκρούς), 15 να έχουν διασωθεί, ενώ 24 άτομα αγνοούνται ακόμα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 31 κινέζοι τουρίστες, ανακοίνωσε η υπηρεσία τουρισμού της Ταϊβάν.

Το ATR 72-600 της TransΑsia πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση όταν γύρω στις 05.00 ώρα Ελλάδας, μερικά λεπτά μετά την απογείωσή του, έχασε απότομα ύψος και προσέκρουσε σε οδική γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι. Όσοι διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πιλότος ειδοποίησε τον πύργο ελέγχου ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα, ωστόσο ακόμα παραμένουν άγνωστα τα αίτια της νέας αεροπορικής τραγωδίας.

1

Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας σχοινιά και να μεταφέρουν τους διασωθέντες, μεταξύ τους δύο παιδιά, με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή.

Είναι το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται σε αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας μέσα σε μερικούς μήνες.

Σε μια ηχογράφηση που μεταδόθηκε από την τοπική τηλεόραση, ένα μέλος του πληρώματος ακούγεται να φωνάζει "SOS, SOS, η φλόγα του κινητήρα έσβησε!", το οποίο μοιάζει να είναι το τελευταίο μήνυμα από το αεροπλάνο.

Όταν η φλόγα, που καίει υπό κανονικές συνθήκες σ' έναν κινητήρα, σβήσει, ο κινητήρας σταματάει. Κανονικά ένα δικινητήριο, όπως το συγκεκριμένο αεροπλάνο, πρέπει να μπορεί να πετάει με έναν μόνο κινητήρα.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα καμιά λεπτομέρεια ούτε ηχογράφηση και φαίνεται πως αυτή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση πιθανόν να προέρχεται από ερασιτεχνικούς ραδιοσταθμούς.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την επιχείρηση διάσωσης:

Στις 23 Ιουλίου, αεροσκάφος της TransΑsia με 54 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος συνετρίβη σε νησί του τουριστικού αρχιπελάγους Πενγκού, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ταϊβάν.

Σαράντα οκτώ άνθρωποι, από τους οποίους δύο Γαλλίδες, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα αυτό που σημειώθηκε εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών και δέκα επέζησαν. Ο τυφώνας Μάτμο που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις σάρωνε τότε την περιοχή.