Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει Ιταλία, Ισπανία και Αλβανία (video)

Newsbomb

Σφοδρές χιονοπτώσεις και εκτεταμένες πλημμύρες είναι το αποτέλεσμα της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Ιταλία, την Ισπανία και την Αλβανία τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Χάος έχει προκληθεί στην Ιταλία οι ισχυρές χιονοπτώσεις και ο πάγος στα βόρεια της χώρας, όπου πολλά χωριά έχουν αποκλεισθεί και μάλιστα οι κάτοικοι ζουν χωρίς ρεύμα και προμήθειες. Συνεργεία των δήμων κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση, οι τηλεπικοινωνίες έχουν διακοπεί σε κάποιες περιοχές για τρεις ημέρες και τα αρμόδια συνεργεία εργάζονται μέρα νύχτα για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Εκκλήσεις στους πολίτες να είναι προσεκτικοί απευθύνουν οι αρμόδιες αρχές μετά το θάνατο τεσσάρων σκιέρ, οι οποίοι παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα.

Σε λευκό κλοιό παραμένει η Ισπανία. Μετά από χιονοπτώσεις ρεκόρ, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ύφεση, αλλά εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από την κακοκαιρία.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στην Αλβανία είναι δραματική, ιδιαίτερα γύρω από το Φιέρι, όπου εκατοντάδες είναι τα πλημμυρισμένα σπίτια και μεγάλες οι καταστροφές σε καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία. Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και υποσχέθηκε βοήθεια.