Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Η «ρωσική αρκούδα» δείχνει τα δόντια της - Εντυπωσιακές εικόνες (video)

Newsbomb

Σε επιφυλακή ο Βόρειος Στόλος της Ρωσίας στην Αρκτική. Στις ασκήσεις συμμετέχουν 40.000 στρατιώτες, 41 πολεμικά πλοία και 15 υποβρύχια.

Σε επιφυλακή έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Βόρειο Στόλο και τις μονάδες αλεξιπτωτιστών στο πλαίσιο στρατιωτικών γυμνασίων στην Αρκτική, όπως μετέδωσε τη Δευτέρα (16/03/2015) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον υπουργό Άμυνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις στρατιωτικές ασκήσεις λαμβάνουν μέρος περίπου 40.000 στρατιώτες, 41 πολεμικά πλοία και 15 υποβρύχια. Όπως ανέφερε, νέες απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας έχουν αναγκάσει τη χώρα να ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

"Νέες προκλήσεις και απειλές για τη στρατιωτική ασφάλεια απαιτούν οι ένοπλες δυνάμεις να ενισχύσουν περαιτέρω τις στρατιωτικές τους δυνατότητες. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους στρατηγικούς σχηματισμούς στο Βορρά", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Σημειώνεται ότι η Μόσχα έχει αυξημένες φιλοδοξίες για την περιοχή της Αρκτικής -η οποία διαθέτει πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα-, που συνορεύει με τη Νορβηγία (χώρα μέλος του ΝΑΤΟ) και για τον λόγο αυτό ο ρωσικός στρατός επιθυμεί να ενισχύσει τις δυνατότητές του στην περιοχή.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες.