Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Οδοιπορικό στον υπόγειο λαβύρινθο του Λας Βέγκας (video)

Σοφία Βεργοπούλου

To Λας Βέγκας ή απλώς «Η πρωτεύουσα της διασκέδασης του Κόσμου». Η πολυπληθέστερη πόλη στην πολιτεία της Νεβάδα και διεθνούς φήμης τουριστικός προορισμός. Καζίνο, καταστήματα, ψυχαγωγία.

Αυτή είναι για τους περισσότερους από εμάς μια ακριβής περιγραφή για το μέρος. Όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάνω από 1000 άτομα ζουν στο υπόγειο σύστημα αγωγών όμβριων υδάτων της πόλης.

Ο δημοσιογράφος, Matthew O’Brien σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής The Seeker Network μπήκε έφτιαξε ένα φιλμ σε αυτήν την πόλη κάτω από την πόλη. Επί μήνες επισκεπτόταν το μέρος, γνωρίστηκε με τους διαμένοντες εκεί, έπιασε φιλίες. Κάποια στιγμή κατόρθωσε να τους πείσει να μιλήσουν on camera και να πουν τις ιστορίες τους.

tunnels1

Το φιλμ είναι συγκλονιστικό. Κάποιοι έχουν δημιουργήσει μικρά σπιτικά μέσα στους αγωγούς. Για ορισμένους όπως λέει ο Ο Brien τα τούνελ είναι πλέον το μόνο μέρος που υπάρχει για αυτούς. Ξέρω ότι υπάρχουν και παιδιά που ζουν εκεί, αν και ποτέ δεν τα είδα. Εχω δει όμως παιχνίδια στο μέρος. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι άνθρωποι που ζουν εκεί κάποια στιγμή αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο στο τούνελ. Συνήθως μετά από κάποια τραυματική εμπειρία. Οι περισσότεροι δε σκοπεύουν να ξαναβγούν στο φως, επισημαίνει.

Photos: Austin Hargrave