Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αμετανόητος ο βομβιστής της Βοστώνης: Δείτε το βίντεο από το κελί του

Newsbomb

Αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα μία φωτογραφία η οποία παρουσιάστηκε από τον Εισαγγελέα κατά τη νομική διαδικασία για τον καθορισμό της ποινής του Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Στη φωτογραφία, ο 21χρονος Τσετσένος που στις 8 Απριλίου κρίθηκε ένοχος για τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, εμφανίζεται να κάνει μία απρεπή χειρονομία στην κάμερα του κελιού του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η συγκεκριμένη κίνηση του Τσαρνάεφ επιβεβαιώνει ότι παραμένει αμετανόητος και γι' αυτό πρέπει να του επιβληθεί η μεγίστη των ποινών, δηλαδή να καταδικαστεί σε θάνατο.

Θέλοντας να περιορίσουν τον αρνητικό αντίκτυπο της συγκεκριμένης κίνησης, οι συνήγοροι του Τσαρνάεφ δημοσίευσαν ολόκληρο το βίντεο από το οποίο λήφθηκε η φωτογραφία. Εκεί, ο νεαρός φαίνεται να κάνει μία σειρά άσκοπων κινήσεων, όπως να φτιάχνει τα μαλλιά του και να κάνει προκλητικές χειρονομίες στην κάμερα.

Στις 15 Απριλίου 2013, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ και ο αδερφός του Ταμερλάν τοποθέτησαν βόμβες στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 183.