ΚΟΣΜΟΣ

Δραπέτης αποφάσισε μετά από 40 χρόνια να παραδοθεί

Δραπέτης αποφάσισε μετά από 40 χρόνια να παραδοθεί

Στις αρχές παραδόθηκε ένας δραπέτης από το Κεντάκι των Ηνωμένων Πολιτειών έπειτα από 4 δεκαετίες κατά τις οποίες διέφευγε από τις αρχές, προκειμένου να λάβει ιατρική φροντίδα.

Ο 66χρονος Κλόρενς Μουρ ειδοποίησε ο ίδιος την αστυνομία πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς για καιρό προσπαθούσε μάταια να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, χωρίς νόμιμη ταυτότητα ή αριθμό κοινωνικής ασφάλειας.

Ο Μουρ είχε καταδικαστεί το 1967 για μια ληστεία στη Β. Καρολίνα και, πρωτού εξαφανιστεί το 1976, είχε κάνει επανειλημμένα προσπάθειες να διαφύγει.

Όταν τελικά συνελήφθη, ξέσπασε σε κλάματα, είπαν οι αστυνομικοί. «Το μόνο που θέλω είναι να το αφήσω όλο αυτό πίσω μου», δήλωσε κλαίγοντας, γράφει το BBC.

Ο Μουρ ζούσε στο Κεντάκι τουλάχιστον από το 2009, και η κακή κατάσταση της υγείας του είναι πιθανό να οφείλεται σε εγκεφαλικό, γεγονός που επιβάρυνε ιδιαίτερα την ομιλία του.

Αφού εισήχθη στο νοσοκομείο για να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του, ο Μουρ επέστρεψε στη φυλακή, φροντίζοντας προηγουμένως να ευχαριστήσει τον σερίφη για την ευγένειά του.

Σχετικές ειδήσεις