Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

«Ήθελα να τον προστατεύσω», λέει η μητέρα που έδειρε τον κουκουλοφόρο γιο της

Newsbomb

Το βίντεο της Αφροαμερικανής μητέρας που χαστουκίζει δημοσίως το γιο της, ο οποίος συμμετείχε στα επεισόδια της Βαλτιμόρης, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και της χάρισε όχι μόνον τον χαρακτηρισμό «μάνα κουράγιο», αλλά πήρε και τα εύσημα του αρχηγού της αστυνομίας της πόλης.

Την Δευτέρα η Τόγια Γκράχαμ αναγνώρισε ανάμεσα σε αυτούς που μετείχαν στα επεισόδια τον 16χρονο γιο της, μολονότι αυτός ήταν ντυμένος στα μαύρα, είχε καλυμμένο το πρόσωπο και φορούσε πουλόβερ με κουκούλα. Τον άρπαξε, τον χτύπησε πολλές φορές και τον οδήγησε κακήν κακώς πίσω στο σπίτι υπό το άγρυπνο βλέμμα μιας κάμερας.

"Αυτό με έβγαλε από τα ρούχα μου", εξήγησε η Γκράχαμ, ανύπανδρη μητέρα έξι παιδιών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο CBS. "Σοκαρίστηκα, είχα εξοργιστεί γιατί δεν θέλεις να δεις το παιδί σου να κάνει αυτού του είδους τα πράγματα".

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι συνελήφθησαν στις ταραχές στην Βαλτιμόρη κατά τις οποίες τραυματίστηκαν 20 αστυνομικοί. Τα επεισόδια ξέσπασαν μερικές ώρες μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου Αφροαμερικανού που πέθανε αφότου είχε συλληφθεί από την αστυνομία.

Η Τόγια Γκράχαμ δήλωσε ότι πάνω απ'όλα ήθελε να προστατεύσει το παιδί της: "Είναι ο μονάκριβός μου γιος και δεν ήθελα να γίνει ένας νέος Φρέντι Γκρέι".

"Για μερικές ημέρες θα τον περιορίσω στο σπίτι μόνο για να μην βγει και κάνει βλακείες και ξέρω ότι δεν θα μπορώ να το κάνω αυτό για όλη μου τη ζωή", σημείωσε.

Το βίντεο με την "μάνα κουράγιο" να τιμωρεί τον γιο της "έβαλε φωτιά" στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και προσέλκυσε την προσοχή του αρχηγού της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, Άντονι Μπατς, ο οποίος χαιρέτισε την πράξη της: "Θα μου άρεσε περισσότεροι γονείς να επόπτευαν κατ'αυτόν τον τρόπο τα παιδιά τους εκείνο το βράδυ", δήλωσε, σύμφωνα με το CBS.

Οι αρχές κήρυξαν απαγόρευση κυκλοφορίας κατά την διάρκεια της νύχτας από τις 22:00 ως τις 05:00 στην Βαλτιμόρη, στους δρόμους της οποίας επικράτησε ηρεμία κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Η Τόγια Γκράχαμ είπε επίσης στην συνέντευξή της ότι κάνει ό,τι μπορεί για να παραμείνει ο γιος της στον ίσιο δρόμο, αλλά ως ανύπανδρη μητέρα έξι παιδιών, ομολογεί ότι γνωρίζει τις δυσκολίες που θα πρέπει να αντιμετωπίσει.

"Μπορεί να επαναλαμβάνεις συνέχεια τα ίδια πράγματα στα παιδιά σου, αλλά στο τέλος αυτά θα πάρουν μόνα τους τις αποφάσεις τους. Ως γονέας μπορείς μόνον να προσπαθήσεις να τα επιβλέπεις για να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν", επισήμανε.

Η τιμωρία του γιου της δείχνει να έχει αποτέλεσμα, καθώς ενώ δεν φοβήθηκε να αναμετρηθεί με την αστυνομία, απέναντί της φάνηκε εντελώς αβοήθητος. "'Ήξερε ότι θα έχει προβλήματα! Μου είπε: 'Όταν σε είδα μαμά, ενστικτωδώς ήθελα να φύγω τρέχοντας'", διηγήθηκε η Γκράχαμ.