Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο που σοκάρει: Αστυνομικοί χτυπούν πρόσφυγες στο Καλέ

Newsbomb

Αντιδράσεις προκαλεί ένα βίντεο από το Καλέ της Γαλλίας, πέρασμα για χιλιάδες μετανάστες χωρίς χαρτιά με προορισμό τη Βρετανία, στο οποίο αστυνομικοί χτυπούν και κυνηγούν πρόσφυγες που έχουν κρυφτεί σε φορτηγά.

Στο Καλέ, απέναντι από το Ντόβερ της Βρετανίας, συνωστίζονται εδώ και χρόνια πρόσφυγες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τη Μάγχη.

Οι καταγγελίες για τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν μετανάστες που γίνονται αντιληπτοί δεν είναι νέες. Ένα από αυτά τα περιστατικά φαίνεται να έχει καταγραφεί στο βίντεο, το οποίο τραβήχστηκε στις 5 Μαΐου και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ημέρες.

Στο βίντεο, διάρκειας δύο λεπτών, αστυνομικοί χτυπούν μετανάστες που ανακλύπτονται σε φορτηγά, τους κυνηγούν για να τους γρονθοκοπήσουν, εμφανίζονται να χρησιμοποιούν και σπρέι πιπεριού ενώ δεν διστάζουν να τους ρίξουν από τις μπάρες της εθνικής.

To βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από ομάδα για τα δικαιώματα των μεταναστών CMS (Αλληλεγγύη στους Μετανάστες του Καλαί).

Η Γενική Διεύθυνση της γαλλικής αστυνομίας (DGPN) αναφέρει ότι ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παραβάσεις. «Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού θα διερευνηθούν άμεσα [...] και κάθε παράλειψη στην τήρηση των δεοντολογικών κανόνων θα τιμωρηθεί» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της DGPN, σύμφωνα την Monde.