Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ: Καρχαρίες επιτέθηκαν σε σέρφερ κατά τη διάρκεια αγώνα!

Newsbomb

Νικητής και κυρίως… αρτιμελής από μία άνιση μάχη, όχι με έναν, αλλά με δύο... καρχαρίες, βγήκε ένας επαγγελματίας σέρφερ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στα νερά της Νοτίου Αφρικής!

Ο Αυστραλός τρεις φορές πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Μικ Φάνινγκ, έζησε τον απόλυτο τρόμο, όταν του επιτέθηκαν δύο αιμοβόροι δολοφόνοι των ωκεανών, ενώ τερμάτιζε στο J Bay Open!

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο θαρραλέος λάτρης των extreme sports αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι προοριζόταν για το… μενού των καρχαριών, με αποτέλεσμα να αντιδράσει, ξαφνιάζοντας και φοβίζοντας τα αδίστακτα αρπακτικά. Γλίτωσε, έτσι, χωρίς γρατζουνιά, μάλλον από θαύμα!

«Καθόμουν πάνω στη σανίδα και αισθάνθηκα κάτι να σφηνώνεται στο σχοινί που συνδέει το πόδι μου με τη σανίδα», εκμυστηρεύτηκε ο Φάνινγκ στην τηλεόραση μετά την επίθεση, συμπληρώνοντας:

«Άρχισα να κλωτσάω και να φωνάζω, προσπαθώντας να τον απομακρύνω. Είδα μόνο ένα πτερύγιο. Δεν είδα τα δόντια του. Περίμενα ότι θα έρθει να με δαγκώσει όταν κολυμπούσα. Τον χτύπησα στη ράχη του».

Ο σέρφερ, ηλικίας 34 ετών, συμμετείχε στον τελικό της διοργάνωσης στο Τζέφρι'ς Μπέι, στην ακτή του ανατολικού Ακρωτηρίου, κοντά στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Στο βίντεο, ο Φάνινγκ φαίνεται καθισμένος πάνω στη σανίδα του, ενώ ένα πτερύγιο κατευθύνεται προς αυτόν από πίσω του. Προσπαθεί να κρατηθεί, όμως ο καρχαρίας καταφέρνει να τον ρίξει μέσα στο νερό.

Ένας άνδρας από την ασφάλεια της διοργάνωσης έσπευσε με τζετ σκι να τον βοηθήσει, όπως και ο συμπατριώτης και συναθλητής του Τζούλιαν Ουίλσον. Ο Φάνινγκ, ο οποίος φαινόταν σώος στο βίντεο, ανέφερε μάλιστα πως η μόνη… απώλεια ήταν το κομμένο σχοινί που τον συνέδεε με τη σανίδα του.

Το J-Bay Open, μία από τις διοργανώσεις του παγκόσμιου πρωταθλήματος σερφ, όπως ήταν φυσικό ματαιώθηκε μετά την επίθεση των καρχαριών.

«Είμαστε ευγνώμονες που δεν τραυματίσθηκε κανείς σοβαρά», ανέφερε, από την πλευρά της, σε δήλωσή της η World Surf League (WSL).