ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΚΟΣΜΟΣ

Για πρώτη φορά στις ΗΠΑ ο πάπας Φραγκίσκος (video + pics)

Ο πάπας Φραγκίσκος έφτασε την Τρίτη (22/9) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα, μεταφέροντας το μήνυμα στην Ουάσιγκτον πως η δύναμη και ο πλούτος της θα πρέπει να αξιοποιούνται για να υπηρετούν την ανθρωπότητα και όχι με άλλο τρόπο.

Η αεροπορική πτήση της Alitalia που μετέφερε τον ποντίφικα αναχώρησε από την Κούβα και προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Άντριους.

Μαθητές σχολείου που είχαν συγκεντρωθεί στο διάδρομο προσγείωσης για να υποδεχτούν τον πάπα Φραγκίσκο ζητωκραύγαζαν καθώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε. «Αγαπάμε τον Φραγκίσκο, ναι τον αγαπάμε», φώναζαν.

Σε ένα δείγμα της σημασίας που δίνει ο Λευκός Οίκος στην επίσκεψη του ποντίφικα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προέβη στην ασυνήθιστη κίνηση να ταξιδέψει στην αεροπορική βάση με την οικογένεια του για να καλωσορίσει τον πάπα Φραγκίσκο.

jmg 10847

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν ξανά την σήμερα, Τετάρτη, στο Λευκό Οίκο και μετά ο 78χρονος πάπας θα παρελάσει μπροστά από μεγάλα μνημεία της Ουάσιγκτον, με το πλήθος που θα παρευρεθεί να εκτιμάται ότι θα φτάσει τις δεκάδες χιλιάδες.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να μιλήσει επίσης και για την μετανάστευση κατά τη διάρκεια της εξαήμερης επίσκεψης του, ένα κορυφαίο θέμα για τον ίδιο, από τις πρώτες μέρες του ως πάπας το 2013.

Παράλληλα, την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει, για πρώτη φορά στην ιστορία για πάπα, ομιλία ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου, μια ομιλία στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη την Παρασκευή και μια υπαίθρια λειτουργία στην Φιλαδέλφεια όπου αναμένεται να παρευρεθούν 1,5 εκατομμύριο θεατές.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Κούβα στην Ουάσιγκτον, ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει πως οι ΗΠΑ θα άρουν τον εμπορικό αποκλεισμό που για χρόνια έχουν επιβάλλει στην Κούβα, σε αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά δεν σχεδιάζει να αναφερθεί στο ζήτημα αυτό κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο.

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER