Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Νεαρός τζιχαντιστής ξεσπά σε λυγμούς λίγο πριν ανατιναχτεί σε αποστολή αυτοκτονίας (video)

Newsbomb

Τις τελευταίες στιγμές της ζωής ενός έφηβου τζιχαντιστή, ο οποίος διετάχθη να σκορπίσει το θάνατο σε ένα χωρίο της Συρίας, οδηγώντας σε αυτό ένα άρμα με εκρηκτικά, απαθανατίζει ένα ανατριχιαστικό βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Τρομοκρατημένος από τη σκέψη της θυσίας του, ο Τζαφάρ Αλ Ταγιάρ από το Ουζμπεκιστάν, παρηγορείται από άλλους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς μπαίνει υπό τις προτροπές και τις επευφημίες τους στο όχημα.

Τον παροτρύνουν να μην φοβάται καθώς «έχει κοντά του τον Αλλάχ». Παρόλα αυτά μπροστά στον επερχόμενο θάνατο, αυτό δεν μοιάζει αρκετό για να διατηρήσει την ψυχραιμία του, λίγα λεπτά πριν την επίθεση αυτοκτονίας στη σιιτική πόλη Fua της επαρχίας Idlib, προπύργιο των δυνάμεων του Άσαντ.

«Τζαφάρ αδερφέ μου, δεν πρέπει να φοβάσαι. Όταν είσαι φοβισμένος, να σκέφτεσαι τον Αλλάχ»», λέει στον έφηβο ένας άλλος τζιχαντιστής, ενώ ο Τζαφάρ προσπαθεί μάταια να δικαιολογήσει τα δάκρυά του υποστηρίζοντας ότι «φοβάται μήπως αποτύχει»…

Και μπορεί μόλις μπαίνει στο όχημα να κάνει μία χαρακτηριστική χειρονομία σηκώνοντας το δεξιό του δείκτη στον αέρα (μια κίνηση η οποία σημαίνει «Δόξα στον Αλλάχ»), ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Αλ Ταγιάρ – ο οποίος σύμφωνα με το βίντεο είναι ο πρώτος εθελοντής μουτζαχίντ του Mawarannahr (όρος που χρησιμοποιείται από κάποιους τζιχαντιστές για μια περιοχή της Κεντρικής Ασίας που αντιστοιχεί σήμερα στο Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το νότιο Κιργιστάν και περιοχή νοτιοδυτικά του Καζακστάν) - ξεσπά ξανά σε λυγμούς.

Στο επόμενο πλάνο, το άρμα με τον νεαρό τζιχαντιστή στο τιμόνι ανατινάζεται στο χωριό, κόβοντας εκτός από το δικό του «νήμα» και δεκάδων άλλων αθώων ανθρώπων...