Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι - Σαρκοζί: Είμαστε σε πόλεμο

Χρήστος Θ. Παναγόπουλος Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Με διάγγελμά του που μεταδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (14/11/2015) από την κρατική τηλεόραση TF1, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε πως η χώρα του «βρίσκεται πλέον σε πόλεμο», στον απόηχο των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Χρειάζεται να καταλάβουμε πως επιθέσεις αυτού του είδους είναι πιθανές και οφείλουμε να αναλογιστούμε τις συνέπειες. Η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να αντανακλά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Κι αυτό αφορά και την πολιτική της εσωτερικής μας ασφάλειας. Πρέπει να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε, για να ενισχύσουμε την ασφάλεια της Γαλλίας», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της χώρας.

«Το έθνος μας πρέπει να μείνει ενωμένο. Η ιστορία μας είναι γεμάτη από σκληρές καταστάσεις, γνωρίζαμε πάντοτε πώς να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, θα τις ξεπεράσουμε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και σθένος».

Παράλληλα, ο Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει «τη δραστική ενδυνάμωση των μέτρων ασφαλείας, ώστε να προστατέψουμε τις ζωές των συμπατριωτών μας».