Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο: Η έκρηξη της πρώτης γυναίκας καμικάζι «party girl» στην Ευρώπη

Newsbomb

Εικόνες από τη στιγμή της έκρηξης της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, της φερόμενης ως πρώτης γυναίκας καμικάζι στην Ευρώπη που ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, είδαν το φως της δημοσιότητας - Διαβάστε για την άστατη και... αμαρτωλή ζωή της.

Στο βίντεο που τράβηξε ένοικος απέναντι κτιρίου, απαθανατίζεται η σφοδρότατη έκρηξη, αλλά και οι δραματικές στιγμές που ακολούθησαν, ενώ σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, η Αϊτμπουλαχσέν έγινε κυριολεκτικά κομμάτια, με το κεφάλι της να εκτοξεύεται από το παράθυρο και τη σπονδυλική της στήλη να προσγειώνεται πάνω σε ένα περιπολικό!

Παράλληλα, στο βίντεο εμφανίζεται το φως από τα όπλα των αστυνομικών που «γαζώνουν» το διαμέρισμα, πριν ακουστεί ο ήχος της έκρηξης, με μια «μπάλα φωτιάς» να τον συνοδεύει βγαίνοντας από το παράθυρο. Είναι η στιγμή που η 26χρονη βάζει τέλος στη ζωή της, πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη, σε μια προσπάθεια να πάρει και άλλες αθώες ψυχές μαζί της.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, η Αϊτμπουλαχσέν της οποίας το πτώμα ταυτοποιήθηκε, πριν ανατιναχθεί, πυροβολούσε με καλάσνικοφ κατά των επίλεκτων δυνάμεων της Γαλλικής Αστυνομίας, ενώ ανάμεσά τους είχε προηγηθεί και ένας μικρός διάλογος.

«Που είναι ο φίλος σου;» φώναξαν οι αστυνομικοί, με την καμικάζι να απαντά ουρλιάζοντας: «Δεν είναι φίλος μου. βοηθήστε με (σ.σ. προφανώς για να την πλησιάσουν)».

«Που είναι;» την ξαναρώτησαν οι αστυνομικοί, παίρνοντας για απάντηση τα πυρά της.

Η γαλλική αστυνομία παρακολουθούσε τη Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν

Στο μεταξύ, όπως αποκάλυψε αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Reuters, Γάλλοι αστυνομικοί παρακολουθούσαν την περασμένη Τρίτη μια γυναίκα που γνώριζαν ότι διατηρούσε δεσμούς με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ενώ την είδαν να τον οδηγεί στο κτίριο, στο Σεν Ντενί, όπου την επόμενη ημέρα τα ξημερώματα έγινε η επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων.

Η γαλλική αστυνομία είχε επίσης παγιδεύσει το τηλέφωνο της Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας για αδικήματα που σχετίζονταν με διακίνηση ναρκωτικών. Έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να την εντοπίσουν στο προάστιο Σεν Ντενί, βόρεια του Παρισιού.

Η Χάσνα φέρεται να ήταν η γυναίκα που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επτάωρης επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων.

Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι ήταν εξαδέλφη του Αμπααούντ, ο οποίος σκοτώθηκε επίσης στο διαμέρισμα αυτό, μαζί με άλλο ένα πρόσωπο που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα.

Η πηγή, που μίλησε ανώνυμα στο πρακτορείο Reuters, καθώς δεν έχει την άδεια να κάνει δηλώσεις επισήμως, αποκάλυψε ακόμα ότι από την παρακολούθηση της νεαρής γυναίκας, διαπιστώθηκε ότι η ίδια και «ο τζιχαντιστής μπήκαν στο κτίριο της οδού Κορμπιγιόν στο Σεν Ντενί νωρίς το βράδυ της Τρίτης».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αφού οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι ο Αμπααούντ βρισκόταν στη Γαλλία και όχι στη Συρία - όπως πίστευαν μέχρι τότε οι αρχές - επιδίωξαν να βρουν την Αϊτμπουλαχσέν, με την ελπίδα ότι θα ήταν μαζί της.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Μαρόκου παρείχαν επίσης πληροφορίες που βοήθησαν τους Γάλλους συναδέλφους τους να οργανώσουν την επιχείρησή τους στο Σεν Ντενί, υποστήριξε στο μεταξύ μια πηγή από το Μαρόκο. Σημειώνεται ότι η Αϊτμπουλαχσέν και ο Αμπααούντ ήταν και δύο μαροκινής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου Reuters, οι Μαροκινοί αξιωματούχοι ήταν και αυτοί που αποκάλυψαν στις γαλλικές αρχές ότι ο «αρχιτέκτονας» των επιθέσεων του Παρισιού, βρισκόταν στη Γαλλία.

kamikazi1

Η καμικάζι της Σεν Ντενί γυμνή στην μπανιέρα

«Party animal» με πολλούς ερωτικούς συντρόφους στο ενεργητικό της, φαίνεται ότι ήταν η πρώτη γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η 26χρονη Hansa Ait Boulachen φέρεται να ανατίναξε τον εαυτό της κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Σεν Ντενί, σε διαμέρισμα όπου κρυβόταν με τον ξάδερφό της και «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού.

Ακριβώς μια ημέρα μετά το θάνατό της, η οικογένεια και οι γνωστοί της αποκαλύπτουν σοκαριστικές πλευρές της προσωπικότητάς της. Κάνουν λόγο για μια νεαρή κοπέλα με «κακή φήμη», η οποία ήταν γνωστή για την αγάπη της στο αλκοόλ, στα τσιγάρα και στο ανδρικό φύλο.

Ο αδελφός της, Youssouf Ait Boulachen, ανέφερε μάλιστα ότι δεν είχε δείξει μέχρι πρότινος κανένα ενδιαφέρον για τη θρησκεία, ενώ όχι μόνο δεν είχε διαβάσει ποτέ το Κοράνι, αλλά μόλις πριν από ένα μήνα άρχισε να φορά μπούργκα.

Στη δημοσιότητα «κυκλοφόρησαν» δε και φωτογραφίες που ενισχύουν τα λεγόμενα των φίλων της για τη ζωή της. Η 26χρονη καμικάζι ποζάρει γυμνή φορώντας μόνο ένα κόσμημα μέσα στην μπανιέρα της...