Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερον προς Κόρμπιν: «Για όνομα του Θεού, φύγε!»

Newsbomb

Ο υπό παραίτηση πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε σήμερα τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να παραιτηθεί και αυτός από την προεδρία του κόμματός του για λόγους «εθνικού συμφέροντος».

«Αναμφίβολα, συμφέρει το κόμμα μου να κάθεται εκεί, αλλά δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον. Για τ' όνομα του Θεού, φίλε μου, φύγετε!» είπε ο Κάμερον απευθυνόμενος στον Κόρμπιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο ηγέτης των Συντηρητικών υπέβαλε την παραίτησή του την περασμένη Παρασκευή, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ο Κόρμπιν αμφισβητείται έντονα από τους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, πολλοί από τους οποίους τον κατηγορούν για τη «χλιαρή» προεκλογική εκστρατεία του υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Περισσότεροι από τους μισούς σκιώδεις υπουργούς του έχουν ήδη παραιτηθεί ενώ την Τρίτη έχασε και την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας που υπερψήφισε (172 υπέρ έναντι 40 κατά) μια πρόταση μομφής σε βάρος του.

Ωστόσο ο Κόρμπιν αρνείται να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι εξελέγη από το 60% των μελών και των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος –και όχι από τους βουλευτές– και δεν θα «προδώσει» τη βάση.