ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Οι Εργατικοί γύρισαν την πλάτη στον Κόρμπιν - Δεν φεύγω λέει ο ίδιος

Βρετανία: Οι Εργατικοί γύρισαν την πλάτη στον Κόρμπιν - Δεν φεύγω λέει ο ίδιος

Το μεγαλύτερο μέρος των τομεαρχών του Εργατικού Κόμματος έχει παραιτηθεί.

Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δεν κατάφερε να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης των στελεχών του κόμματός του στον απόηχο της απόφασης των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος έχασε την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, καθώς 172 βουλευτές ψήφισαν εναντίον του, ενώ μόλις 40 υπέρ του.

Η ήττα Κόρμπιν έρχεται στον απόηχο της παραίτησης περισσότερων από 40 μελών της σκιώδους κυβέρνησης των Εργατικών και ανώτερων στελεχών, που του προσάπτουν προσωπικές ευθύνες για την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα, αλλά και έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων.

«Είμαι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του κόμματός μας με στόχο να προάγω ένα νέο είδος πολιτικής, με ψήφισε το 60% των στελεχών του Εργατικού Κόμματος και των υποστηρικτών του και δεν θα τους προδώσω με το να παραιτηθώ» δήλωσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα.

«Η σημερινή ψηφοφορία των βουλευτών δεν έχει συνταγματική νομιμότητα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στον απόηχο της απόφασης του Brexit, τα στελέχη των Εργατικών κατηγορούν τον αρχηγό τους ότι δεν συμμετείχε αρκετά στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζουν ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα καταφέρει να κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σχετικές ειδήσεις