Οι κατσαρίδες είναι γνωστές για την αντοχή και την ανθεκτικότητά τους σε κάθε τύπου περιβάλλον. Όπως μάλιστα αποδεικνύεται μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και στο εσωτερικό του ανθρώπινου κρανίου για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, όπως διαπίστωσε μια Ινδή γυναίκα με τον… σκληρό τρόπο.

Η Selvi φέρεται να πήγε για ύπνο το βράδυ της Τρίτης 31 Ιανουαρίου και λίγο αργότερα μια κατσαρίδα κατέφερε να εισέλθει από τη μύτη στη ρινική κοιλότητα και από εκεί στην περιοχή του κρανίου, ανάμεσα στα μάτια και κοντά στον εγκέφαλο.

Η γυναίκα ξύπνησε ξαφνικά μέσα στον ύπνο από ένα «τσούξιμο και μια πρωτόγνωρη αίσθηση ότι κάτι σέρνεται μέσα στο κεφάλι της».

«Κάθε φορά που μετακινείτο, αισθανόμουν ένα κάψιμο στα μάτια μου», δήλωσε στη New Indian Express. «Πέρασα όλη τη νύχτα σε δυσφορία, και περίμενα να ξημερώσει για να πάω στο νοσοκομείο Stanley».

«Αν η κατσαρίδα είχε μείνει μέσα στο κρανίο, μετά από κάποιο διάστημα θα πέθαινε, μολύνοντας τον εγκέφαλο της γυναίκας», δήλωσε ο Δρ Shankar στην εφημερίδα.

«Η χειρουργική επέμβαση διάρκειας 45 λεπτών αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η κατσαρίδα γαζωνόταν από τους ιστούς του εγκεφάλου και δυσκολευόμαστε να την τραβήξουμε έξω, αλλά τελικώς οι προσπάθειες μας στέφθηκαν με επιτυχία».

Το έντομο έζησε μέσα στο κεφάλι της γυναίκας για σχεδόν 12 ώρες.

Ευτυχώς, αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό, αν και ο Shankar παραδέχεται ότι είναι «η πρώτη τέτοια περίπτωση που έχει δει εδώ και τρεις δεκαετίες της καριέρας του».

Πηγή: RT.com