Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία σφυροκοπά τον ISIS: «Κόσκινο» στόχοι των τζιχαντιστών στη Συρία (vid)

Newsbomb

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σμήνη βομβαρδιστικών αεροσκαφών «Τουπόλεφ» (Tu-95) έπληξαν εγκαταστάσεις – κλειδιά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στις επαρχίες Τζαμπάτ αλ-Νούσρα και Ντέιρ εζ-Ζορ της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε: «Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 πραγματοποίησαν επιθέσεις με πυραύλους Κρουζ εναντίον εγκαταστάσεων που ανήκουν σε διεθνείς τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία. Αφού απογειώθηκαν από τη βάση Ένγκελς στην Ρωσία, τα βομβαρδιαστικά πέταξαν πάνω από τα εδάφη του Ιράν και του Ιράκ, για να πραγματοποιήσουν την αποστολή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα ξαφνικά χτυπήματα κατέστρεψαν αρχηγεία των τζιχαντιστών καθώς και αποθήκες πυρομαχικών».

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια ης αποστολής τα ρωσικά βομβαρδιστικά συνοδεύονταν από μαχητικά αεροσκάφη Su-30 και Su-35.

Υπολογίζεται πως τα βομβαρδιστικά διένυσαν απόσταση 7.000 χιλιομέτρων από τη Ρωσία μέχρι τον συριακό εναέριο χώρο, πραγματοποιώντας εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ξεκαθάρισε πως οι στόχοι που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών «βρίσκονταν μακριά από κατοικημένες περιοχές και σε απόσταση ασφαλείας από τα σημεία υποστήριξης των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων αλλά και των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος».

Τέλος, το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την επιχείρηση κατά του ISIS, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο πάνω, στη video gallery του Newsbomb.gr