Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο – ΣΟΚ: Ισραηλινοί πυροβολούν στα «τυφλά» - Νεκροί 8 διαδηλωτές και ένας δημοσιογράφος

Newsbomb

Ένας παλαιστίνιος δημοσιογράφος που επλήγη χθες 6 Απριλίου από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κοντά στη μεθόριο μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δημοσιογράφος Γιάσερ Μουρτάτζα εργαζόταν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ain Media, που εδρεύει στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο που πρόσθεσε ότι πέθανε ένας ακόμη Παλαιστίνιος που τραυματίστηκε χθες. Ο δημοσιογράφος ήταν σε απόσταση 100 και πλέον μέτρων από τη μεθόριο, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ένδειξη "Press" και κρατούσε την κάμερα όταν πυροβολήθηκε.

Εντωμεταξύ, πλην του δημοσιογράφου, σε τουλάχιστον 8 ανήλθε ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους και σε 400 και πλέον εκείνων που τραυματίστηκαν χθες στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας κοντά στα σύνορα Γάζας- Ισραήλ.

29683535 2531832053707802 5191760431659614208 o

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν κοντά στον φράχτη ασφαλείας που χωρίζει το ισραηλινό έδαφος από τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ ταραχές σημειώθηκαν σε πολλά σημεία κατά μήκος του φράχτη.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα γνωστοποίησε ότι επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού, μεταξύ αυτών ένας 16χρονος. Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από σφαίρες ή δακρυγόνα που εκτόξευσαν Ισραηλινοί στρατιώτες.

Την ίδια ώρα τουλάχιστον 6 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν από σφαίρες, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η συνδικαλιστική ένωση Παλαιστινίων δημοσιογράφων.