ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το «τέρας» του Πούτιν που προκαλεί δέος

Την ελπίδα ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τη νέα του πολυτελή λιμουζίνα πολύ σύντομα και μάλιστα πριν την ορκωμοσία του τον Μάιο, εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ με δηλώσεις του στην εφημερίδα Izvestia.

Ο υπουργός αποκάλυψε πως η νέα λιμουζίνα του Ρώσου προέδρου υποβλήθηκε πρόσφατα σε μια σειρά crash test και τα αποτελέσματα ήταν «θετικά» ενώ πρόσθεσε ότι «το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σύντομα στο κοινό».

Το πρότζεκτ «Κορτέζ» ξεκίνησε το 2012 με στόχο την κατασκευή αυτοκινήτων για υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και αποτελεί ζήτημα γοήτρου για τη Μόσχα, που επιθυμεί να αποδείξει πως η Ρωσία έχει την δυνατότητα να κατασκευάζει οχήματα με υψηλό επίπεδο ασφάλειας, αξιοπιστίας και σχεδιασμού. Ο Ρώσος υπουργός υποστήριξε πως αμφιβάλλει αν ο Πούτιν θα έχει τον χρόνο να δοκιμάσει σύντομα το νέο του απόκτημα και απέφυγε να υποσχεθεί ότι ο Πούτιν θα προσέλθει στην τελετή ορκωμοσίας τον Μάιο με την πολυτελή λιμουζίνα. Πάντως, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestia, η προεδρική λιμουζίνα θα έκανε το «ντεμπούτο» της την ημέρα της ορκωμοσίας του Ρώσου προέδρου μετά τις εκλογές της 18ης Μαρτίου.

«Οι τεχνολογίες και η τεχνογνωσία που αναπτύξαμε στο πλαίσιο αυτού του πρότζεκτ είναι αποτελεσματικές. Το αυτοκίνητο σύντομα θα παρουσιαστεί στο κοινό. Οι ειδικοί θα μπορούν να το δουν κατά την διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Αυτοκινήτου στη Μόσχα το φθινόπωρο», δήλωσε ο Ντενίς Μαντούροφ.

Οι ηγέτες στη Σοβιετική Ένωση συνήθιζαν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα κατασκευασμένα στη Ρωσία, όπως ήταν η επταθέσια λιμουζίνα ZIL-41047 αλλά από το 1991 το Κρεμλίνο άρχισε να αγοράζει για το στόλο του γερμανικά αυτοκίνητα. Το πρότζεκτ «Κορτέζ» έχει στόχο να αντικαταστήσει αυτά τα οχήματα με αυτοκίνητα που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στη Ρωσία αλλά και να αυξήσει σταδιακά τον αριθμό των ανταλλακτικών τους που παράγονται στην εγχώρια αγορά.

Το κοινό, πάντως, θα μπορέσει να δει από κοντά τον προσεχή Αύγουστο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το μοντέλο του Project Cortege / Kortezh, προϊόντος συνεργασίας του Κεντρικού Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Οχημάτων της Μόσχας με ένα κονσόρτσιουμ ρωσικών εταιρειών.

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER