Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο 4χρονος που κρεμόταν στο κενό είχε πέσει ήδη 5 μέτρα και ο πατέρας του έπαιζε Pokemon Go!

Newsbomb

Το αγοράκι που σώθηκε από τον ήρωα μετανάστη, Μαμούντου Γκασάμα, ο οποίος σκαρφάλωσε τέσσερις ορόφους για να το πιάσει, είχε ήδη πέσει πέντε μέτρα από πιο πάνω όροφο και είχε γαντζωθεί στο σημείο όπου το βρήκε ο «Spiderman» από το Μάλι!

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο μικρούλης δεν κρεμιόταν τελικά από τα κάγκελα του δικού του μπαλκονιού, όπως πίστευαν από το βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, αλλά λίγη ώρα νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει στο εξωτερικό μέρος του μπαλκονιού της οικογένειάς του σε πιο πάνω όροφο απ΄ όπου είχε γλιστρήσει.

Τελικά, ο 4χρονος μέσα στην ατυχία του, στάθηκε τυχερός, καθώς όχι μόνο κατάφερε να γαντζωθεί από το μπαλκόνι του κάτω διαμερίσματος, αλλά επειδή εκείνη την ώρα έτυχε να περνάει από κάτω ο Γκασάμα!

Παράλληλα, ο κατήγορος Francois Molins, σε συνέντευξή του στο BFM TV, ανέφερε ότι ο πατέρας του τετράχρονου παιδιού έπαιζε... Pokemon Go την ώρα που συνέβη το περιστατικό!

Όπως είπε, ο πατέρας του παιδιού είχε πάει για ψώνια και όταν έφυγε από το μαγαζί, ξεκίνησε να παίζει Pokemon Go.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας –ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης δύο ετών για παραμέληση ανηλίκου- είναι συντετριμμένος από τις συνέπειες της πράξης του.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Ο «Σπάιντερμαν» από το Μαλί παρέλαβε το πιστοποιητικό νόμιμης διαμονής στη χώρα

Την ίδια ώρα, ο Μαμουντού Γκασαμά έλαβε το πιστοποιητικό νόμιμης διαμονής στη Γαλλία, το πρώτο βήμα πριν από τη χορήγηση της γαλλικής υπηκοότητας, την οποία του υποσχέθηκε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Φορώντας μαύρο καπέλο, μαύρο φούτερ και γκρι φόρμα, ο 22χρονος άνδρας υπέγραψε επίσης μια σύμβαση διάρκειας 10 μηνών για να εργαστεί στην πολιτική υπηρεσία του πυροσβεστικού σώματος του Παρισιού, όπως έγινε γνωστό από τον Πιερ-Αντρέ Ντουράν, τον περιφερειάρχη του Σεν Σαιν Ντενί, βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως περιέγραψε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, αφού παρέλαβε το πιστοποιητικό από τη νομαρχία του Μπομπινί, όπου είχε κατατεθεί το αίτημα χορήγησης άδειας παραμονής, ο Μαμουντού Γκασαμά έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί κι επιβιβάστηκε σε ένα πυροσβεστικό όχημα.

«Ήταν συγκινημένος, είναι απόλυτα φυσιολογικό» σχολίασε ο νομάρχης, εγκωμιάζοντας για μια ακόμη φορά την ενέργεια του νεαρού μετανάστη.

Εντός ενός μήνα, ο 22χρονος «Σπάιντερμαν» αναμένεται να πάρει την κάρτα διαμονής διάρκειας 10 ετών, προτού του χορηγηθεί η γαλλική υπηκοότητα, σε διάστημα 3 μηνών.

Ο νεαρός άνδρας από το Μαλί έφθασε στη Γαλλία το Σεπτέμβριο, έπειτα από ένα επικίνδυνο ταξίδι. Το Σάββατο δεν δίστασε να σκαρφαλώσει από τα μπαλκόνια στην πρόσοψη ενός κτιρίου στο Παρίσι για να σώσει ένα παιδάκι 4 ετών που κρεμόταν στο κενό από τον 4ο όροφο. Η θεαματική διάσωση έγινε σύντομα ανάρπαστη μεταξύ των χρηστών των κοινωνικών δικτύων που την παρακολούθησαν κατά εκατομμύρια.

«Σκέφτηκα να τον σώσω και ευχαριστώ τον Θεό, τον έσωσα», δήλωσε χθες ο ίδιος.

Το παιδί βρισκόταν μόνο του στο μπαλκόνι απουσία του πατέρα του, ο οποίος θα δικαστεί το Σεπτέμβριο για παραμέληση γονικών υποχρεώσεων.

Όπως γράφει το BBC, η οικογένεια του μικρού αγοριού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Μαμουντού Γκασαμά, που του έσωσε τη ζωή.
«Είναι πραγματικά ένας ήρωας» δήλωσε η γιαγιά του αγοριού.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες στο Antenne Réunion, η μητέρα του παιδιού, η οποία βρισκόταν στη νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό όταν εκτυλίχθηκαν τα δραματικά γεγονότα, επισήμανε ότι «η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ χειρότερα, επομένως νιώθω ανακούφιση».

«Δεν δικαιολογώ τη συμπεριφορά του συζύγου μου. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και σε άλλους (…). Ο γιος μου στάθηκε τυχερός» συνέχισε, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να ευχαριστήσει και από κοντά τον Γκασαμά.