Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο Παρίσι: Εικόνες χάους στο κέντρο της πόλης - Τουλάχιστον 20 οι τραυματίες (pics&vid)

Newsbomb

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο τουΠαρισιού,στις 09:00 το πρωί (τοπική ώρα) του Σαββάτου (12/01).

ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΥΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή αερίου στο κέντρο του Παρισιού, ανέφερε η αστυνομία.

parisi ekrixi

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι τραυματίες φτάνουν τους 20, εκ των οποίων δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, επτά έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι έντεκα πιο ελαφρά, .

Μέχρι στιγμής πιθανότερη αιτία για το συμβάν θεωρείται η διαρροή αερίου. Η ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε κτήρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτηρίου στην οδό Τρεβίζ.

parisi ekrixi 5

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα. Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο πυροσβέστες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

parisi ekrixi 13

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήλαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ. Είπε πως περισσότεροι από 200 πυροσβέστες εμπλέκονται στην επιχείρηση διάσωσης.

Αυτόπτης μάρτυρας που διέμενε σε γειτονικό ξενοδοχείο είπε πως είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτήριο που καταστράφηκε από την έκρηξη.

«Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο, δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Είπε πως καθώς πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου: «Βοηθείστε μας, βοηθείστε μας, έχουμε παιδί».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για την ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

Οι εικόνες που «ανέβηκαν» στο twitter δείχνουν μεγάλη καταστροφή.

parisi ekrixi2

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, twitter

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Άνοιξαν οι ουρανοί - Σφοδρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις

Τραγωδία: Αγρότης έσκαβε σε χωράφι όταν η τσάπα του χτύπησε ρουκέτα θαμμένη στο χώμα