Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τζούλιαν Ασάνζ: Η στιγμή της σύλληψής του-Τον έβγαλαν «σηκωτό» από την πρεσβεία του Ισημερινού (vid)

Newsbomb

Ο ιδρυτής της WikiLeaks, συνελήφθη από την βρετανική αστυνομία, η οποία εκλήθη στους χώρους της πρεσβείας του Ισημερινού, όπου ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε καταφύγει από το 2012.

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η βρετανική αστυνομία διευκρίνισε ότι «εκλήθη στο εσωτερικό της πρεσβείας από τον πρεσβευτή, αφού η κυβέρνηση του Ισημερινού αφαίρεσε το άσυλο» που είχε χορηγήσει στον Τζούλιαν Ασάνζ.

Η αφαίρεση του ασύλου έγινε λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των διεθνών συμβάσεων από τον Τζούλιαν Ασάνζ, διευκρίνισε ο πρόεδρος της χώρας Λενίν Μορένο.

«Η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε το καθήκον εκτέλεσης του εντάλματος, καθώς προσκλήθηκε στην πρεσβεία από τον Πρέσβη του Εκουαδόρ, έπειτα από την άρση του καθεστώτος ασύλου», κατέληξε η βρετανική αστυνομία.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, από τον Ιούλιο του 2012. Εκείνη την περίοδο, ο ίδιος βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» των σουηδικών Αρχών για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Ο Ασάνζ φοβάται μήπως κατόπιν μεταφερθεί στις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει με θανατική ποινή για τη μετάδοση από τον ιστότοπό του 250.000 τηλεγραφημάτων της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού δήλωσε ότι έλαβε από τις βρετανικές Αρχές την διαβεβαίωση ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν θα εκδοθεί προς χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι τα δικαστήρια θα αποφασίσουν τι θα ακολουθήσει.

Δείτε το βίντεο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμους - Ποιοι θα πάρουν μέχρι 25.000 ευρώ

Τρόμος: Αυτό είναι το επικίνδυνο μικρόβιο - Εξαπλώνεται «αθόρυβα» και προκαλεί θάνατο