Πυροβολισμοί από αυτόματο όπλο τρόμαξαν τους κατοίκους της πόλης Kamyshlov στη Ρωσία το πρωί του Σαββάτου (04/05), τους οποίους όπως αποδείχτηκε, έριξε ένας Ρώσος αξιωματούχος, χωρίς κανένα λόγο.

Το συμβάν κατέγραψε σε βίντεο ένας περίοικος. Όπως φαίνεται σε αυτό, μια ομάδα ανθρώπων στέκεται στην πίσω αυλή ενός σπιτιού, όταν ξαφνικά ένας εξ αυτών αρχίζει να ρίχνει με το όπλο στον αέρα, αρκετές φορές.

Καθώς το βίντεο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, τοπικά μέσα αναγνώρισαν τον άνδρα που πυροβολεί ως τον βουλευτή Dmitry Ionin, που εκλέγεται στην επαρχία Σβερντλόφσκ, ο οποίος πραγματοποιούσε περιοδεία στην περιοχή.

Ο Ionin αρχικά αρνήθηκε ότι ήταν αυτός με το όπλο στα χέρια, επιμένοντας ότι ένας βοηθός του είχε ρίξει με ένα ψεύτικο όπλο. Καθώς το βίντεο, όμως, συνέχισε να παίζει παντού, προκαλώντας κατακραυγή, παραδέχθηκε τελικά ότι ήταν αυτός που πυροβόλησε υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι ήταν άσφαιρα.

«Μου έδωσαν ένα όπλο. Έλεγξα ότι θα έπρεπε να ρίχνει άσφαιρα και μετά πυροβόλησα. Δεν πίστευα ότι θα υπήρχε πρόβλημα με αυτό» δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε επόμενες δηλώσεις του ο Ιόνιν παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η πράξη του προσθέτοντας ότι «όλοι κάνουν ανοησίες».