ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία

Κατεχόμενα: Ένταλμα σύλληψης για τον 16χρονο που κατέβασε την τουρκική σημαία

Ένταλμα σύλληψης του 16χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος κατέβασε την τουρκική σημαία από δημοτικό σχολείο στα Κατεχόμενα, φέρεται να εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές του ψευδοκράτους.

Όπως αναφέρει το Newsbomb.cyprus, το λεγόμενο «υπουργείο Εξωτερικών» του Ψευδοκράτους εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποιεί ότι οι αρχές «έβγαλαν» ένταλμα σύλληψης για τον ανήλικο μαθητή.

Ξεκαθαρίζει δε, ότι «ανέλαβε πρωτοβουλίες με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, με στόχο την άμεση επιστροφή της τουρκικής σημαίας και της φωτογραφίας του Ντενκτάς».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επίσκεψης Ελληνοκυπρίων στην κατεχόμενη Λύση, με αφορμή τον εορτασμό της τοπικής Παναγίας.

Δείτε καρέ - καρέ το περιστατικό:

Ο 16χρονος, σύμφωνα με βίντεο κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, εισήλθε στην αυλή σχολείου της περιοχής και υπέστειλε την τουρκική σημαία.

Πληροφορίες του cyprustimes αναφέρουν ότι ο 16χρονος έχει στοχοποιηθεί από τους «γκρίζους λύκους» και τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του είναι πάρα πολύ αυστηρά.

Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Αντρέας Καουρής, σε δηλώσεις του είπε ότι ο εκκλησιασμός στο Ναό της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό.

Δήλωσε επίσης ότι, «το τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με τη προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον Λυσιωτών στη γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».