ΚΥΠΡΟΣ

Μητροπολίτης Μόρφου: Τι κατέθεσε για την «επεισοδιακή» λειτουργία των Θεοφανείων

Μητροπολίτης Μόρφου: Τι κατέθεσε για την «επεισοδιακή» λειτουργία των Θεοφανείων

Τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο επισκέφτηκαν σήμερα οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου, σε σχέση με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη λειτουργία των Θεοφανείων στην Ευρύχου, προκειμένου να του πάρουν κατάθεση.

 

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν από τους ανακριτές της υπόθεσης, ενώ φαίνεται να ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι ο ίδιος διέπραξε κάποιο αδίκημα, ή έκανε κάτι μεμπτό.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας, αλλά και τον καθαγιασμό των υδάτων υπήρξε ένταση μεταξύ των πιστών στη θέα των αστυνομικών, οι οποίοι μοίρασαν και εξώδικα πρόστιμα σε 10 πρόσωπα για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και συγκεκριμένα γιατί επιτράπηκε παρουσία πιστών χωρίς προστατευτική μάσκα.

Είχαν καταγγελθεί και ο ιερέας καθώς και υπεύθυνος του ναού εξαιτίας του ότι επέτρεψε την παρουσία πέραν των 75 ατόμων εντός του ναού.

Η διερεύνηση από πλευράς αστυνομίας αναμένεται να ολοκληρωθεί την άλλη βδομάδα και θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία με τις εισηγήσεις των ανακριτών, για να αποφασίσει κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα και σε βάρος ποιου.

Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων από οποιονδήποτε στη βάση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου, καθώς και για αμέλεια για διάδοση νόσου, επικίνδυνης για τη ζωή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown στην Αττική: «Κλείδωσε» το click away - Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Λύκεια και κυκλοφορία