ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στο εδώλιο προπονητής για σεξουαλική κακοποίηση - Ακολουθούν πολιτικός, ιερέας, γιατρός

Κύπρος: Στο εδώλιο προπονητής για σεξουαλική κακοποίηση - Ακολουθούν πολιτικός, ιερέας, γιατρός

«Βροχή» και στην Κύπρο οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση με τον αριθμός τους, κατά πληροφορίες, να αγγίζει τις 10.

Μια εξ αυτών παραπέμπεται, μάλιστα, στη δικαιοσύνη μετά από τέσσερις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται επίσης ένας πολιτικός, ένας πρώην ιεράρχης και ένας γιατρός μετά από καταγγελίες για άσεμνες επιθέσεις, βιασμούς ή σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ακόμα και στο κρεββάτι του ιατρείου.

Τη Δευτέρα ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης τρεις ημέρες μετά την παραλαβή των δύο πρώτων φακελών φάκελοι από την αστυνομία για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του αθλητισμού, έδωσε οδηγίες για καταχώρηση της πρώτης υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Πληροφορίες του Φιλελεύθερου αναφέρουν ότι η υπόθεση αφορά σε τέσσερις καταγγελίες αθλητριών του στίβου κατά του πρώην προπονητή τους, ο οποίος φέρεται να τις κακοποίησε σεξουαλικά. Τα κατ' ισχυρισμόν αδικήματα συνέβησαν προ ετών στη Λάρνακα.

Υπό εξέταση στη Νομική Υπηρεσία βρίσκεται και ο φάκελος της καταγγελίας μπασκετμπολίστριας κατά του πρώην προπονητή της. Στον δρόμο για την Εισαγγελία βρίσκεται και η υπόθεση της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου (καθυστερεί λόγω της ανάγκης για λήψη μιας κατάθεσης), όπως και αυτή που αφορά τον πολιτικό που καταγγέλθηκε από 32χρονη γυναίκα.

Οι καταγγελίες για άσεμνες επιθέσεις ή κακοποιήσεις παίρνουν πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας. Αυτή τη στιγμή διερευνάται ακόμη μια καταγγελία γυναίκας για βιασμό από πρώην μητροπολίτη, ενώ δεύτερη γυναίκα που αναφέρθηκε στο ίδιο πρόσωπο, προσεγγίστηκε από την Αστυνομία αλλά στο παρόν στάδιο δεν επιθυμεί να προβεί σε καταγγελία.

Όσον αφορά στην περίπτωση γιατρού στη Λευκωσία που καταγγέλθηκε από ασθενή του ότι την παρενόχλησε, αυτή καταχωρίστηκε τελικά στο Δικαστήριο και ορίστηκε για ακρόαση για τον επόμενο μήνα. Το αξιοπερίεργο είναι πως η υπόθεση ενώ καταχωρίστηκε αρχικά τον περασμένο Αύγουστο, η ιδιωτική εταιρεία που επιδίδει τις κλήσεις δεν τον εντόπιζε, όντας γιατρός σε ιατρικό κέντρο, με αποτέλεσμα να απορριφθεί από το Δικαστήριο. Ανέλαβε η Αστυνομία και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της, εντόπισε τον γιατρό και η υπόθεση επανακαταχωρίστηκε.

Η Αστυνομία αναμένει μετά από επικοινωνία που είχε με ενδιαφερόμενες ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον χώρο εργασίας.

Πηγή: philenews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέες «βόμβες» - «Σκηνοθετούσε μέχρι και τις σχέσεις των παιδιών»

Ροή Ειδήσεων