ΚΥΠΡΟΣ

Tρεις Κύπριοι ανάμεσα στους τοπ καταζητούμενους της Αγγλίας

Tρεις Κύπριοι ανάμεσα στους τοπ καταζητούμενους της Αγγλίας

Τη λίστα με τους τοπ καταζητούμενους δημοσιεύει ξανά η Βρετανική Εγκληματολογική Υπηρεσία σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν με τη βοήθεια των πολιτών.

Ανάμεσα σε άλλους εγκληματίες, φιγουράρουν και τρεις Κύπριοι οι οποίοι καταζητούνται για εγκλήματα που αφορούν μεταξύ άλλων βιασμούς αλλά και εμπορία ναρκωτικών.

Ο πρώτος Κύπριος καταζητούμενος είναι ο Κώστας Σαμψών. Στις 25 Αυγούστου ο Σαμψών καταδικάστηκε για βιασμό κοριτσιού σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2010. Ο Σαμψών προσφέρθηκε να πάει το κορίτσι στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο του. Έπειτα την βίασε στο διαμέρισμά της ενώ αυτή ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης.

Ο Σαμψών καταδικάστηκε επίσης για την κλοπή του κινητού τηλεφώνου, καθώς και για το φορητό υπολογιστή και μια κονσόλα παιχνιδιών. Είναι Κύπριος υπήκοος ο οποίος είναι γνωστός ότι χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Κώστας.

Ο δεύτερος καταζητούμενος είναι ο Χριστάκης Φιλίππου. Για δυο περίπου χρόνια, από το 2004 μέχρι το 2006, ο Φιλίππου κατηγορείται ότι συμμετείχε σε συνωμοσίες μαζί με άλλους προκειμένου να αποκτήσουν κέρδος από ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία άνοιγαν οι ίδιοι.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία προσέλκυαν πελάτες προσφέροντας διακοπές σε χαμηλές τιμές. Οι τιμές ήταν τόσο χαμηλές ώστε οι νόμιμες εταιρείες δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν. Εν τέλει το ταξιδιωτικό γραφείο άφηνε τους πελάτες του χωρίς διακοπές. Συνολικά εξαπατήθηκαν 20 χιλιάδες άνθρωποι. Χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Χριστάκης Χρυσοστόμου.

Ο τρίτος είναι ο Mehmet Salih (προφανώς Τουρκοκύπριος με κυπριακή υπηκοότητα). Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η NCA μεταξύ του Δεκέμβρη του 2010 και του Νοέμβρη του 2011, ο Salih κατηγορείται ότι αναμείχθηκε σε υπόθεση συνομωσίας για προμήθεια κοκαΐνης. Πιστεύεται ότι επικοινωνούσε σε τακτά χρονικά διαστήματα και ότι ήταν «εγκέφαλος» προμήθειας κοκαΐνης αλλά και συλλογής χρημάτων. Τον Μάιο του 2011 ο Salih φέρεται να επισκέφθηκε το Lincolnshire προκειμένου να παραδώσει μια ποσότητα κοκαΐνης η οποία ακολούθως κατασχέθηκε από την Αστυνομία. Κατά την σύλληψή του είχε πάνω του το ποσό των 20 χιλιάδων αγγλικών λιρών.

Ο Σαλίχ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα αργότερα κατά τη διάρκεια του έτους, κάτι που δεν έπραξε ποτέ ωστόσο. Ο Σαλίχ είναι Κύπριος υπήκοος. Όπως αναφέρει η ενημέρωση από την NCA ο Σαλιχ φέρει μια ουλή στο δεξί του μάτι.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων