ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στη Δικαιοσύνη για βιασμό υποψήφιος βουλευτής

απόπειρα βιασμού

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει άλλη μια καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας και συγκεκριμένα για ισχυρισμούς περί βιασμού.

Η Νομική Υπηρεσία άναψε την περασμένη βδομάδα το πράσινο φως στην Αστυνομία όπως προχωρήσει με την καταχώρηση της υπόθεσης, που αφορά σε καταγγελία γυναίκας για κατ’ ισχυρισμό βιασμό της από πρόσωπο που σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής για τις επερχόμενες εκλογές.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε χθες σε Επαρχιακό Δικαστήριο με οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία να παραπεμφθεί σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, αφού περιλαμβάνει την κατηγορία του βιασμού, η οποία θεωρείται ως κακούργημα. Πρόκειται για τη 15η υπόθεση που καταχωρείται τους τελευταίους τρεις μήνες και αφορά σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών ή ανδρών, μετά την πρώτη καταγγελία από την αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου στις 20 Ιανουαρίου.

Η καταγγελία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου, που σήμερα τυγχάνει να είναι υποψήφιος βουλευτής, έγινε από γυναίκα η οποία το ανακοίνωσε επώνυμα από μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ο κατ’ ισχυρισμό βιασμός συνέβη προ 10ετίας περίπου και αποφάσισε να το καταγγείλει τώρα για λόγους που εξηγεί. Τη διερεύνηση της καταγγελίας ανέλαβε το ειδικό κλιμάκιο που συστάθηκε και εξετάζει αυτού τους είδους τις υποθέσεις και έχει ήδη καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο για κατάθεση σε σχέση με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται εναντίον του.

Για την ίδια υπόθεση κλήθηκαν και έδωσαν καταθέσεις τόσο συγγενικά πρόσωπα της καταγγέλλουσας όσο και άλλα άτομα, ενώ ο φάκελος διαβιβάστηκε από την Αστυνομία στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες. Πρόσφατα κρίθηκε όπως η υπόθεση σταλεί στη Δικαιοσύνη, ενώ το κόμμα με το οποίο κατέρχεται ο συγκεκριμένος ως υποψήφιος δεν έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει, νοουμένου της πάγιας θέσης ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου από αρμόδιο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι σε ανάρτησή της στο facebook, η καταγγέλλουσα, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία προεκλογική σκοπιμότητα και το κόμμα από τη στιγμή που δεν γνώριζε, δεν ευθύνεται. Ένας λόγος που αποφάσισα να το γράψω η ίδια είναι ότι δεν ήθελα ένα τόσο λεπτό ζήτημα να εκφραστεί από κάποιον που δεν τον νοιάζει κάτι πέραν από τη "δημοσιότητα" του θέματος. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός, όχι μόνο προς εμένα, αλλά και προς το άλλο άτομο και προς κάθε άτομο. Όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη και ακόμη και αν καταδικαστούμε, σε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή».

Σημειώνεται ότι εκτός από τις 15 υποθέσεις που έχουν ήδη καταχωρηθεί στα Δικαστήρια, άλλες εφτά βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ πέντε φάκελοι παρόμοιων υποθέσεων εκκρεμούν προς εξέταση στη Νομική Υπηρεσία, μεταξύ των οποίων και της Άντρης Ελευθερίου.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων