ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Βρετανοί στρατιώτες των Βάσεων έκαναν χρήση κοκαϊνης

Βρετανικές Βάσεις Κύπρου

Δέκα βρετανοί στρατιώτες στην Κύπρο που υπηρετούν στο νέο Expertation Battlegroup του Βρετανικού Στρατού με προϋπολογισμό 120 εκατομμυρίων λιρών απολύθηκαν μετά τη σύλληψή τους για χρήση κοκαΐνης, σύμφωνα με την Daily Mail.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για μια από τις μεμονωμένες περιπτώσεις κατάχρησης κοκαΐνης στην ιστορία του βρετανικού Στρατού. Οι στρατιώτες απέτυχαν να περάσουν το νάρκοτεστ που έγινε στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρου

Απογοητευμένος αξιωματικός του στρατού επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες «αναμένουν να απολυθούν».

Σύμφωνα το δημοσίευμα, πήραν το ναρκωτικό της κατηγορίας Α σε μια βραδινή έξοδο σε νυκτερινό κέντρο της Πάφου, 30 μίλια από τη βάση τους στην Επισκοπή.

Όπως σημειώνεται, επέστρεψαν στη Βάση τις πρώτες πρωινές ώρες και αργότερα είχαν υποβληθεί σε νάρκοτεστ του στρατού.

Η στρατιωτική αστυνομία ξεκίνησε τώρα έρευνα σχετικά με την λήψη ναρκωτικών από στρατιώτες σε όλη την Κύπρο, για την οποία η Mail είπε ότι θα είναι «αδίστακτη».

Πηγές από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας που αποκαλείται η Mail ανέφεραν ότι το νάρκοτεστ πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου. Όλοι στην ομάδα των 500 ατόμων που υπηρετούσαν στην Βάση πέρασαν από τεστ.

Στο 2ο τάγμα του Yorkshire Regiment δόθηκε ο ρόλος της ομάδας μάχης πειραματισμού πριν από δύο μήνες, με τους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων να προετοιμάσουν την εποπτεία της μετάβασης.

Η ομάδα μάχης λέγεται ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία του Στρατού για τον «πρωτότυπο πόλεμο», η οποία περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες όπως drone και ρομπότ.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε: «Ο στρατός δεν ανέχεται την κατάχρηση ναρκωτικών στις τάξεις του, καθώς είναι ασυμβίβαστος με τη στρατιωτική θητεία και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Οι στρατιώτες που πιάστηκαν με ναρκωτικά θα απολυθούν".

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.