ΚΥΠΡΟΣ

Στο Λίβανο η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών

Στο Λίβανο η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών

Η Κύπρια υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Μαρκουλλή αναχωρεί σήμερα για διήμερη επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο, όπου σε συναντήσεις με το σύνολο της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, θα συζητηθεί η περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Λιβάνου.

Η επίσκεψη αυτή γίνεται, μάλιστα, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων σε ό,τι αφορά την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ταξιδιού, η κ. Μαρκουλλή αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου τον Πρωθυπουργό Ναγίμπ Μικάτι, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Λιβανέζο ομόλογό της.

Στις συναντήσεις θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων και η πολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις στη Συρία, Ιράν, Αίγυπτο και Λιβύη, καθώς και άλλα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την ενημέρωση της λιβανικής πλευράς για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, αφού η κ. Μαρκουλλή αναμένεται να προεδρεύσει του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Λιβάνου, το ερχόμενο καλοκαίρι. Η κ. Μαρκουλλή θα ενημερώσει τους συνομιλητές της για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θα εγείρει προξενικά ζητήματα που αφορούν Κύπριους πολίτες.