ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Η Λευκωσία ενημερώνει ΕΕ και ΟΗΕ για τις προκλήσεις Ερντογάν από τα κατεχόμενα

Νίκος Αναστασιάδης
INTIME

Σε ενημέρωση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προχωρά η Κύπρος μετά τις προκλήσεις Ερντογάν από τα κατεχόμενα

Σε συντονισμένες κινήσεις που περιλαμβάνουν ενημέρωση ΕΕ και ΟΗΕ αλλά και σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου προχωρά ο Νίκος Αναστασιάδης μετά τις προκλήσεις Ερντογάν από τα κατεχόμενα και τις ανακοινώσεις του για την Αμμόχωστο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αρχικά ανακοίνωσε ότι στις 11 το πρωί της Τετάρτης θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα.

Μετά τις σημερινές εξαγγελίες τόσο του εκπροσώπου της 'Αγκυρας Ερσίν Τατάρ, με την έγκριση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για αλλαγή του καθεστώτος σε μέρος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε μια πρώτη και άμεση αντίδραση, έδωσε οδηγίες όπως:

  • Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τις εξελίξεις, κάτι που έχει ήδη γίνει.
  • Ο Υπουργός Εξωτερικών αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ προς ενημέρωση για τις εξαγγελίες, ενόψει και της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο σε σχέση με τις πρόσφατες εκθέσεις του ΓΓ των ΗΕ.
  • Στις 16:00 σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει για τις νέες εξαγγελίες, τους Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  • Στις 17:00 ο Υπουργός Εξωτερικών προβεί σε ενημέρωση προς τους Πρέσβεις των 26 κρατών μελών της ΕΕ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φολέγανδρος: Προκλητικός ο 30χρονος - Ευχήθηκε «καλή δύναμη στους γονείς της Γαρυφαλλιάς»