ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Οδός Μίκη Θεοδωράκη στο κέντρο της Λευκωσίας

Μίκης Θεοδωράκης
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας αποφάσισε να αποδώσει τις πρέπουσες τιμές στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη
ΚΥΠΕ

Σε οδό Μίκη Θεοδωράκη θα μετονομαστεί η οδός Μουσείου που περνά μπροστά από το Κυπριακό Μουσείο και το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Με ομόφωνη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας αποφάσισε να αποδώσει τις πρέπουσες τιμές στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας ονομάζοντας επίσης σε αμφιθέατρο «Μίκη Θεοδωράκη» το υπό ανέγερση υπαίθριο αμφιθέατρο στο χώρο του παλιού ΓΣΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον συγκεκριμένο χώρο ο Μίκης Θεοδωράκης το 1975 έδωσε μια μεγάλη συναυλία στήριξης των προσφύγων και του αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία.

Τέλος, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης θα τιμηθεί και τον Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λευκωσίας, καθώς προσκλήθηκε στη Λευκωσία και η Ορχήστρα Μίκη Θεοδωράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική εισήγηση για μετονομασία του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας σε Δημοτικό Θέατρο «Μίκη Θεοδωράκη» τελικά δεν προχώρησε, καθώς υπήρξε ομόφωνη απόφαση ότι θα παραμείνει και για τα επόμενα χρόνια ως κεντρικό πολιτιστικό σημείο αναφοράς για το Δήμο με τη σημερινή του ονομασία και δεν πρόκειται να εξεταστούν στο μέλλον ενδεχόμενες νέες προτάσεις για μετονομασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο - «Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ»

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ρόδος: Ο 40χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του για απειλές και βία σε βάρος συντρόφων του