ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Προεδρία για Pandora Papers: Ουδέν μεμπτόν για Αναστασιάδη

Νίκος Αναστασιάδης
"Τα δημοσιεύματα ρητώς αναφέρουν ότι καμία εμπλοκή του Προέδρου της Κύπρου δεν υπάρχει" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Πώς σχολιάζει η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας τους ισχυρισμούς των Pandora Papers

Σε σχέση με δημοσιεύματα ξένου Τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Προεδρία της Δημοκρατίας επισημαίνει τα ακόλουθα:

  • 1. Τα Pandora Papers αφορούν σε έγγραφα που χρονολογούνται από το 2015 και περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για μεμπτή δραστηριότητα που αφορά 35 νυν και πρώην ηγέτες όπως και 330 δημόσιους αξιωματούχους.
  • 2. Σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ουδέν μεμπτό εντοπίζεται.

"Τα δημοσιεύματα ρητώς αναφέρουν ότι καμία εμπλοκή του Προέδρου της Κύπρου δεν υπάρχει. Όπως ξεκάθαρα καταγράφει η έρευνα ο κ. Αναστασιάδης ούτε μετείχε στη δημιουργία ούτε και είχε ή έχει συμμετοχή σε τέτοιου είδους εταιρείες" αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

"H Κυβέρνηση, εντοπίζοντας ζητήματα ελέγχου που προέκυψαν από εταιρείες που το νομικό τους καθεστώς παρείχε τη δυνατότητα μη αποκάλυψης των πραγματικών δικαιούχων (Shell Companies και Offshore εταιρειών), ήδη από το 2018 τερμάτισε τη λειτουργία των εταιρειών κέλυφος, ενώ πρόσφατα με νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, επιβάλλεται υποχρέωση τήρησης μητρώου δικαιούχων για όλες τις εταιρείες. Συνεπώς, η όποια προσπάθεια αναπαραγωγής ανυπόστατων ισχυρισμών, δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο παρά μικροκομματικές σκοπιμότητες, και αυτές εις βάρος του θεσμού του Προέδρου και του κύρους της χώρας".

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποτροπιασμός: Στέλνουν στα social media φωτογραφία του Mad Clip από το νεκροτομείο

GNTM 4: Αγνώριστος ο Θοδωρής Τσαρούχας – Δείτε τον χωρίς μούσι και με κοντό μαλλί (pics)

Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (vid)