ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης για διορισμό ειδικού απεσταλμένου: Σημασία έχουν οι όροι εντολής

Νίκος Αναστασιάδης
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σχολιάσει τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη

Κυπριακό: "Οι όροι εντολής του ΓΓ των ΗΕ έχουν σημασία και όχι η ονοματολογία" είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στο θέμα διορισμού ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, και κληθείς να σχολιάσει τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτό που θέλω πριν και πάνω από όλα να πω είναι ότι σήμερα τιμούμε τις αρετές των Ελλήνων. Την αρετή που μεταφράζεται σε αγάπη προς την πατρίδα, που εκφράζεται και μεγαλουργεί μέσα από την ενότητα, που δίδει το αίμα, και διδάσκει πως οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

Η μακρόχρονη ελληνική Ιστορία καταγράφει πολλές περιπέτειες του Ελληνισμού. Αν έγινε κατορθωτή η απελευθέρωση είτε της Ελλάδας είτε η απαλλαγή από τον αποικιακό ζυγό, αυτό που χαρακτήριζε ήταν οι αρετές που διαθέτουν οι Έλληνες.

Αυτή την ώρα, αυτή την αρετή έχουμε ανάγκη. Να ενώσουμε δυνάμεις να εντείνουμε τους αγώνες μας μέσα από τη διπλωματία, το διεθνές δίκαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να απαντήσουμε όπως αξίζει είτε στον κ. Τατάρ είτε στον καθ’ αυτόν εντολέα του, τον κ. Ερντογάν.

Ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «λέγονται διάφορα. Ελπίζω σύντομα να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Σε ερώτηση αν αληθεύουν πληροφορίες για βρετανική φόρμουλα που απορρίπτει τους χαρακτηρισμούς που ακολουθούν για τον απεσταλμένο, είπε ότι «αυτό που έχει σημασία και θέλω να τονίσω είναι: όχι η ονοματολογία, αλλά οι όροι εντολής».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: Παράνοια και χάος στο επίσημο τρέιλερ του Tiger King 2

Τρίκαλα: Συγκλονίζουν οι γονείς της 16χρονης - Μπήκε στο νοσοκομείο για ίωση και πέθανε σε 7 ημέρες

Φώφη Γεννηματά: Τα δάκρυα των φίλων της κόρης της - «Δεν ξέρω πώς θα αντέξει να το ξεπεράσει αυτό»