ΚΥΠΡΟΣ

Πώς συνδέεται η Κύπρος με το επεισοδιακό διαζύγιο πριγκίπισσας της Αυστρίας

Πώς συνδέεται η Κύπρος με το επεισοδιακό διαζύγιο πριγκίπισσας της Αυστρίας

Μια σύνθετη και επεισοδιακή δικαστική μάχη μαίνεται μεταξύ της πριγκίπισσας Μαρίας-Τερέζ φον Χόενμπεργκ της Αυστρίας, δισέγγονης του αρχιδούκα της Αυστρίας Φραντς Φερδινάνδου, και του εκατομμυριούχου πρώην συζύγου της, Anthony Bailey.

Μάλιστα, ο απόηχος της δικαστικής διαμάχης φτάνει μέχρι την Κύπρο, αναφέρει η DailyMail.

Πέντε χρόνια μετά τον φανταχτερό τους γάμο, ένας κλητήρας έδωσε στον Bailey τα έγγραφα του διαζυγίου και άρχισε μια επεισοδιακή δικαστική μάχη. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον Bailey ερήμην του. Ο ίδιος πάντως ζει πλέον στην Πορτογαλία.

Αν και δεν υπάρχει γαλάζιο αίμα στην πλευρά του, εντούτοις διατηρεί διασυνδέσεις με πρίγκιπες, προέδρους και πολιτικούς. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι θεωρούσε ως φίλους τον Πρίγκιπα Κάρολο και τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β'.

Μετά το διαζύγιο ο ισχυρός άντρας υποστηρίζει ότι «παρόλο που η οικογένειά της ήταν πιο πλούσια από μένα και πλήρωσα για το γάμο, έδωσα όλα μου τα λεφτά. Δεν αγόρασε ούτε ένα σπίτι, ούτε ένα αυτοκίνητο, ούτε μια ομπρέλα. Όταν μετακόμισε μαζί μου, δεν έφερε ούτε το μαξιλάρι της».

Ο κ. Bailey ισχυρίζεται ότι όταν η σύζυγός του τον άφησε — «χωρίς προειδοποίηση», το 2016— κατέληξε, μεταφορικά, να πάρει όλα τα μαξιλάρια.

Από ιδιοκτήτης μιας έπαυλης στο Twickenham πλέον κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα του γραφείου του. Είναι, όπως υποστηρίζει, ο ηττημένος σε μια βασιλική μάχη διαζυγίου που θα μπορούσε ακόμη να τον οδηγήσει στη φυλακή.

«Έχω χάσει τα πάντα», λέει. «Τη γυναίκα μου, το σπίτι, την επιχείρησή μου, την υγεία μου. Ήμουν εκατομμυριούχος, ναι. Είχα αυτή τη ζωή. Αλλά έχει τελειώσει».

Το δικαστήριο εξετάζεται επίσης η έπαυλη του Bailey στην Πορτογαλία, η οποία ανήκει σε ένα καταπίστευμα εγγεγραμμένο στην Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι το μέλλον αυτού του ακινήτου θα κριθεί σε δικαστήριο της Κύπρου, αναφέρει η DailyMail.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr