ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αναμένονται ανακοινώσεις γενικού εισαγγελέα για τις αποκαλύψεις Al Jazeera (vid)

Κύπρος: Αναμένονται ανακοινώσεις γενικού εισαγγελέα για τις αποκαλύψεις Al Jazeera (vid)
Ενώπιον του γενικού εισαγγελέα, θα βρίσκεται εντός των ημέρων και ο φάκελος ακόμη τριών υποθέσεων για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων

Θέμα ημερών είναι οι ανακοινώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου, για την πολύκροτη υπόθεση με τις αποκαλύψεις του Al Jazeera.

Ο κύκλος των ερευνών ολοκληρώθηκε με το ταξίδι των ανακριτών στο Λονδίνο, όπου με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, παρέλαβαν από τα γραφεία του Al Jazeera το γνήσιο βίντεο, με όλους τους επίμαχους διαλόγους των υπό κάλυψη δημοσιογράφων με τους πρωταγωνιστές του βίντεο.

Τον τέως Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, τον τέως βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη και τον δικηγόρο Ανδρέα Πιττάτζη.

Οι 3 πρωταγωνιστές του επίμαχου βίντεο, μαζί τον διευθυντή του ομίλου Τζιοβάνη και την θυγατέρα του Δημήτρη Συλλούρη είναι τα πέντε πρόσωπα, τα οποία συμφωνία με τις εισηγήσεις των ανακριτών για ποινικές διώξεις, θα βρίσκονται στο κατηγορητήριο.

Οι πέντε φέρονται να εμπλέκονται και σε υπόθεση Ρώσου, που πολιτογραφήθηκε παρά την αντίθετη άποψη του ΥΠΕΣ, με παρέμβαση του τέως Προέδρου της Βουλής.

Το βίντεο θα κατατεθεί ως τεκμήριο, όταν η υπόθεση καταχωρηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου. Όπως προκύπτει μετά από ανάλυση των δεδομένων σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύματά του Φιλελεύθερου, το βίντεο δεν είχε αλλοιωθεί από το δίκτυο, αλλά προβλήθηκαν μόνο αποσπάσματα του.

Πρόσωπό κλειδί στην υπόθεση ο Βρετανός κτηματομεσίτης, ο οποίος απεικονίζεται στο βίντεο σε ρόλο μεσάζοντα μαζί με την σύζυγο του, ο οποίος έχει δώσει σειρά καταθέσεων και θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορία.

Ενώπιον του Γιώργου Σαββίδη, θα βρίσκεται εντός των ημέρων και ο φάκελος ακόμη τριών υποθέσεων για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, όπως προκύπτουν από τα πορίσματα Καλογήρου και Νικολάτου.

ΠΗΓΗ: alphanewslive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr