ΚΥΠΡΟΣ

Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στα Κατεχόμενα: Άλλες 2 συλλήψεις - Αναμένονται αποτελέσματα DNA

Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στα Κατεχόμενα: Άλλες 2 συλλήψεις - Αναμένονται αποτελέσματα DNA
Το όνομα του Φάλγιαλι ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τις αποκαλύψεις του γνωστού Τούρκου, ανθρώπου της νύχτας, Σεντάτ Πεκέρ

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Άλλα δύο άτομα συνέλαβε η αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη για τη δολοφονία του Χαλί Φαλγιαλί αλλά και τον φόνο του οδηγού του, Μουράτ Ντεμιιρτάς. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί στην Τουρκία 8 άτομα.

Οι δύο νέοι ύποπτοι Τζελάλ Μπ. και Μετίν Σ. συνελήφθησαν με επιχείρηση στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ πηγές της τουρκικής εφημερίδας Σοζτζού αναφέρουν ότι τα γάντια που βρέθηκαν σε όχημα που διέφυγε από την σκηνή του εγκλήματος με ίχνη πυρίτιδας ανήκαν στον Μουσταφά Σοϊλεμέζ, τον ηγέτη της «συμμορίας Σοϊλεμέζ», ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Τα γάντια στάλθηκαν στην Τουρκία και αναμένεται τα αποτυπώματα και το DNA να δώσουν απαντήσεις.

Εντοπίστηκαν επίσης το παλτό και τα παπούτσια που ο συλληφθείς στην Τουρκία, Σοϊλεμέζ φέρεται να φορούσε κατά τη δολοφονία.

Το «επαρχιακό δικαστήριο» Κερύνειας άφησε ελεύθερο τον πρώτο συλληφθέντα Γιουσούφ Γκιουνές αφού αποδείχθηκε ότι τελικά δεν είχε σχέση με την δολοφονία.

Αρθρογράφος της τουρκικής Σοζτζιού, ο Σαϊγκί Οζτούρκ έγραψε ότι η υπόθεση της δολοφονίας άρχισε να ξεδιαλύνεται από ένα ζευγάρι γάντια που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Εξάλλου, οι «δυνάμεις ασφαλείας» στα κατεχόμενα προέβησαν σε ανακοίνωσή διαψεύδοντας τις φήμες ότι οι δολοφόνοι του Φάλγιαλι και του οδηγού του διέφυγαν με ταχύπλοο στην Τουρκία.

Την νύχτα του φόνου, σημειώνεται στην ανακοίνωση, υπήρχε κακοκαιρία και τα κύματα έφταναν τα 2 – 2,5 μέτρα ανοικτά στη θάλασσα και σε αυτές τις περιπτώσεις μικρά σκάφη δεν βγαίνουν στη θάλασσα.

varonos.jpg
Ο Φάλγιαλι δέχθηκε στο σώμα και το κεφάλι 18 σφαίρεςALPHA CYPRUS

Η υπόθεση Φάλγιαλι

Το όνομα του Φάλγιαλι ήρθε στο προσκήνιο της τ/κ και τουρκικής επικαιρότητας το προηγούμενο διάστημα με αφορμή τις αποκαλύψεις του γνωστού Τούρκου, ανθρώπου της νύχτας, Σεντάτ Πεκέρ και τις πληροφορίες που αφορούν αρχείο που περιέχει στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή σημαντικών προσωπικοτήτων σε Τουρκία και κατεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό και τ/κ Τύπο, ένα από αυτά τα αρχεία ενδέχεται να βρέθηκε στο επίκεντρο της γνωστής υπόθεσης που οδήγησε σε παραίτηση τον τέως «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Πεκέρ αναφερόμενος στον Φάλγιαλι έφερε στο προσκήνιο ισχυρισμούς που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, στις οποίες εμπλέκονται ο υιός του τέως Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ερκάν Γιλντιρίμ καθώς και ο νυν και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο Φάλγιαλι διατηρούσε στενές σχέσεις και συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους.

Τουρκικά δημοσιεύματα που εστιάζουν στην υπόθεση Φάλγιαλι επισημαίνουν ότι ο επιχειρηματίας απέκτησε στα κατεχόμενα ισχυρές διασυνδέσεις και πλούτο, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ελέγχοντας σταδιακά το κύκλωμα του παράνομου τζόγου και αναπτύσσοντας μεγάλη δραστηριότητα στην τουριστική βιομηχανία. Επίσης, τα τουρκικά δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι η οικογένεια Φάλγιαλι πριν από λίγα χρόνια επιχείρησε την εξαγορά της αγγλικής ομάδας «Fulham».

Σημειώνεται ότι ο Φάλγιαλι, σε πρόσφατη τοποθέτηση του στον τουρκικό Τύπο, είχε διαψεύσει του ισχυρισμούς του Πεκέρ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στα Κατεχόμενα: «Ο γιος μου δεν ήταν βαρόνος ναρκωτικών»

Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στα Κατεχόμενα: Τα επώνυμα γάντια πρόδωσαν τους δράστες

Μαφιόζικη εκτέλεση επιχειρηματία στα Κατεχόμενα: Eντοπίστηκαν και ρούχα του δολοφόνου

Μαφιόζικη εκτέλεση στα Κατεχόμενα - «Γάζωσαν» επιχειρηματία με 18 σφαίρες (vid+pics)