ΚΥΠΡΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κύπρος έκλεισε την εναέρια κυκλοφορία για τη Ρωσία – Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ (vid)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Κύπρος έκλεισε την εναέρια κυκλοφορία για τη Ρωσία – Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ (vid)
Η Κύπρος δεν έφερε καμία ένσταση στην επιβολή του μέτρου κατά της Μόσχας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλείσιμο του εναέριου χώρου της Κύπρου για ρωσικά αεροσκάφη, μετά και την απόφαση που λήφθηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε και ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος - Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με ισχύ από τα μεσάνυχτα

Σε ανάρτηση στο twitter, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι δόθηκε η συγκατάθεση με επιφύλαξη από τον υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών.

«Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ με ισχύ από τα μεσάνυχτα, ώστε να εφαρμοστεί το κλείσιμο του εναέριου χώρου για τα ρωσικά αεροσκάφη σύμφωνα με την σχετική απόφαση της ΕΕ. Νωρίτερα, δόθηκε η συγκατάθεση μας, με επιφύλαξη, για το κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.»

«Όσον αφορά στο κλείσιμο του ευρωπαϊκού εναερίου χώρου, χθες ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι η συγκατάθεσή μας δίνεται με την επιφύλαξη του δικαιώματός μας για επανεξέταση ή/και αναθεώρηση της εφαρμογής της εν λόγω απόφασης, σε περίπτωση που η Τουρκία αρνηθεί να προχωρήσει στο κλείσιμο και του δικού της εναερίου χώρου και προχωρήσει στην εργαλειοποίηση της ευρωπαϊκής αυτής απόφασης, με σκοπό την προσέλκυση ή/και μεταφορά Ρώσων πολιτών στα κατεχόμενα» σημειώνεται.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ακυρώνονται 22 πτήσεις την εβδομάδα

Σύμφωνα με πηγές από την διαχειρίστρια εταιρεία των κυπριακών αεροδρομίων, αυτή την περίοδο ήταν προγραμματισμένες συνολικά είκοσι-δύο πτήσεις την εβδομάδα από ρωσικά αεροδρόμια προς Λάρνακα και Πάφο. Σήμερα μάλιστα, έχουν ήδη ακυρωθεί τέσσερις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας από ρωσικά αεροδρόμια. Πρόκειται για τρείς επιβατικές πτήσεις και μια ιδιωτική.

Την ίδια ώρα, όλες οι πτήσεις από την Ουκρανία έχουν ματαιωθεί λόγω της εμπόλεμης κατάστασης. Αυτή την εβδομάδα ήταν προγραμματισμένες δώδεκα πτήσεις από Ουκρανία, προς Λάρνακα και Πάφο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε στον Alpha Κύπρου, ότι η Κύπρος, δια του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, δεν έφερε καμία ένσταση στην επιβολή του μέτρου κατά της Μόσχας.

ΠΗΓΗ:alphanewslive.com, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Στήριξη στα μέτρα της ΕΕ για το Ουκρανικό - Επιφύλαξη για το κλείσιμο του εναερίου χώρου